Könnyed továbbjutás a kupában

spigott - 2022. november 23. 19:23

Nagyon sima, 45-12-es győzelmet aratott az Ajka ellen, s bejutott a Magyar Kupa negyedik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Kép: DO-archív

Az NB II-es Ajka vendégeként lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában ma este hat órától, s a mieink célja nem lehetett más, mint a továbbjutást jelentő győzelem magabiztos kivívása.

A zalaszentgróti összecsapást ennek szellemében is kezdték kézilabdázóink, akik igyekeztek gyorsan végigvinni támadásaikat, s bár ebbe azért becsúsztak hibák, az első hét percben így is sikerült ötször bevenni a hazai kaput úgy, hogy az ajkaiak csak egyszer tudtak válaszolni (1-5). Jött is gyorsan a hazai időkérés, de ez sem sokat segített, mert a vendéglátók továbbra is képtelenek voltak kapuba találni, s bár a túloldalon is maradtak ki helyzetek, a 15. percben így is megvolt a "tíz közte"(1-11). Az ajkaiak 1-14-nél találtak be újra a 21. percben, majd megtették ezt újabb két alkalommal emberfórban, ám izgulnunk ennek ellenére sem kellett, mert a szünethez érve úgy mutatott 20-5-ös dunaújvárosi vezetést az eredményjelző, hogy tíz játékosunk is feliratkozott már a góllövőlistára.

Túl sok kérdés nem maradt nyitva fordulás után, melyet a tetemes előny tudatában is igyekeztek komolyan venni kézilabdázóink, s továbbra is nagy elánnal támadták ellenfelük kapuját. Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is óriási volt a különbség a csapatok között, s hiába tett meg mindent a hazai csapat a tisztes helytállásért, együttesünk, könnyedén növelte előnyét, s végül nagyon sima, 45-12-es győzelemmel jutott be a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

KK Ajka - DKKA 12-45 (5-20)
Gólszerzőink: Szalai 7, Fodor 6, Farkas 6, Arany 6, Horváth 4, Farkas 3, Borgyos 3, Weisheitel 3, Poczetnyik 2, Nick 2, Kazai 1, Krupják-Molnár 1, Agócs 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.