Könnyed továbbjutás a kupában

spigott - 2022. november 23. 19:23

Nagyon sima, 45-12-es győzelmet aratott az Ajka ellen, s bejutott a Magyar Kupa negyedik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Kép: DO-archív

Az NB II-es Ajka vendégeként lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában ma este hat órától, s a mieink célja nem lehetett más, mint a továbbjutást jelentő győzelem magabiztos kivívása.

A zalaszentgróti összecsapást ennek szellemében is kezdték kézilabdázóink, akik igyekeztek gyorsan végigvinni támadásaikat, s bár ebbe azért becsúsztak hibák, az első hét percben így is sikerült ötször bevenni a hazai kaput úgy, hogy az ajkaiak csak egyszer tudtak válaszolni (1-5). Jött is gyorsan a hazai időkérés, de ez sem sokat segített, mert a vendéglátók továbbra is képtelenek voltak kapuba találni, s bár a túloldalon is maradtak ki helyzetek, a 15. percben így is megvolt a "tíz közte"(1-11). Az ajkaiak 1-14-nél találtak be újra a 21. percben, majd megtették ezt újabb két alkalommal emberfórban, ám izgulnunk ennek ellenére sem kellett, mert a szünethez érve úgy mutatott 20-5-ös dunaújvárosi vezetést az eredményjelző, hogy tíz játékosunk is feliratkozott már a góllövőlistára.

Túl sok kérdés nem maradt nyitva fordulás után, melyet a tetemes előny tudatában is igyekeztek komolyan venni kézilabdázóink, s továbbra is nagy elánnal támadták ellenfelük kapuját. Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is óriási volt a különbség a csapatok között, s hiába tett meg mindent a hazai csapat a tisztes helytállásért, együttesünk, könnyedén növelte előnyét, s végül nagyon sima, 45-12-es győzelemmel jutott be a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

KK Ajka - DKKA 12-45 (5-20)
Gólszerzőink: Szalai 7, Fodor 6, Farkas 6, Arany 6, Horváth 4, Farkas 3, Borgyos 3, Weisheitel 3, Poczetnyik 2, Nick 2, Kazai 1, Krupják-Molnár 1, Agócs 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.