Megőrizte veretlenségét a DFVE

spigott - 2022. november 24. 8:00

Hiába hajrázott nagyot az Eger, a remek napot kifogó dunaújvárosi vízilabdázók nyerték az OB I-es bajnokság szerda esti rangadóját.

Pár nappal a sikerrel megvívott BL-selejtezőt követően újabb nehéz feladat várt a DFVE felnőtt női vízilabda csapatára, mely a bajnokságban szintén hibátlan Eger gárdáját látta vendégül a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este hét órától.

Mihók Attila alakulata nem is kezdett rosszul a nyáron jelentősen megerősített vendégekkel szemben, Sümegi góljával hamar előnybe is került, igaz a válasz sem késett sokat, mert Czigány emberelőnyből egyenlített a második percben. A következő gólt ismét a DFVE 19 éves tehetsége szerezte, ám a túloldalon a válogatott Parkes sem hibázott, így az első szünetre 2-2-es állással vonultak a felek. A második etapot Parkes újabb találata nyitotta, de megvillantak a Mihók-csapat válogatottjai is, s miután Mahieu, illetve Garda is mattolta Kiss kapust, ismét dunaújvárosi fórt mutatott az eredményjelző (4-3). Nem sokáig sajnos, mert még a szünet előtt Kékesi is betalált, így bőven ígért izgalmakat a második félidő is (4-4).

Végh Zoltán felvételei

Melyben Borsi révén másodszor is megszerezte az egri alakulat, ám erre a lehető legjobban, sorozatban szerzett három góllal válaszoltak a mieink, akik Mahieu, Dobi és Garda találataival léptek meg ellenfelüktől (8-5). Ugyan Borsi még a harmadik felvonásban közelebb hozta együttesét, Jonkl kétszer, míg Szabó egy alkalommal ugrasztotta meg a hazai közönséget, s a 28. percben már 11-6-ra vezettek vízilabdázóink. Az Eger azonban ekkor sem adta fel, Czigány, Szilágyi és Kékesi találataival minimálisra csökkentette hátrányát, ám több ideje már nem maradt, így vízilabdázóink nagyon értékes, 11-10-es győzelemmel szerezték meg a három bajnoki pontot, s négy találkozót követően is hibátlanul állnak a bajnokság idei kiírásában.

DFVE – Tigra-Zf-Eger 11-10 (2-2, 2-2, 5-2, 2-4)

DFVE: Aarts – Szabó 1, Dobi 1, Mahieu 2, Garda 2, Mucsy, Sümegi 3. Csere: Horváth, Jonkl 2, Kardos D., Somogyvári. Vezetőedző: Mihók Attila.

Eger: Kiss – Kékesi 2, Czigány 3, Parkes 2, Szellák, Szilágyi D. 1, Bódi. Csere: Jancsó, Borsi 2, Molnár, Katona, Szilágyi Sz. Vezetőedző: Sike József.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.