Nem borult a papírforma

spigott - 2022. november 25. 7:30

Csak az első két szettben tudta megnehezíteni extraligás ellenfele dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének hazai visszavágóján.

A Kazincbarcikán elszenvedett 3-0-s vereség után hazai környezetben igyekezett bravúrt elérni a DKSE felnőtt röplabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, csütörtökön este, s mivel ezúttal a hőmérséklet is megfelelő volt a sportcsarnokban, nem volt akadálya a meccs megrendezésének. Együttesünk bátran, nagy elánnal is vágott neki az összecsapásnak, s az első szett derekához közeledve is tartani tudta lépést ellenfelével (9-9). A Kazincbarcika ekkor tudott először kettő, majd négy egységgel meglógni röplabdázóinktól, ám ahogy összeállt a hazai blokk, s támadásban is pontosabbá vált együttesünk, újra teljesen nyílt lett a meccs (19-21). A szett hajrájában sajnos újra magához vette az irányítást a VRCK, s egymás után szerzett három ponttal lezárta az első játékot (21-25).

A második etapban pillanatok alatt meglépett hárommal a vendégcsapat, ám a mieink nem akartak leszakadni, s szívós munkával utol is érték ellenfelüket (8-8). A vezetést azonban nem sikerült átvenni sőt, újra elhúztak néggyel Toronyai Miklós tanítványai (10-14). Röplabdázóink ennek ellenére is példamutatóan küzdöttek, de hiába jöttek fel többször is egyetlen pontra, a Kazincbarcika nem adta ki kezéből az irányítást, s 25-23-ra megnyerte ezt a játszmát is.

Végh Zoltán felvételei

Az újabb térfélcserét követően már minden játékosának lehetőséget adott Tomanóczy Tibor, s bár a fiatalok küzdöttek becsülettel, játékukba sok hiba csúszott, s ezt könyörtelenül kihasználták a vendégek, akik fokozatosan növelték előnyüket (11-19). Ekkor jött egy kisebb megtorpanás a vendégek részéről, míg a mieink erőre kaptak, ám hiába jöttek fel négyegységnyire, a hajrát ismét a Toronyai-csapat bírta jobban, s 25-20-ra behúzta a szettet, s ezzel együtt a mérkőzést is, így kettős győzelemmel jutott be a sorozat következő fordulójába.

DKSE - GreenPlan-VRCK 0-3 (-21, -22, -20)

DKSE: Tóth, Velychko, Pavliuk, Laczi, Hechavarria, Winter, Kuti (liberó). Csere: Kisházi, Farkas, Gőczi, Vida, Pintér, Béres (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.