Nem borult a papírforma

spigott - 2022. november 25. 7:30

Csak az első két szettben tudta megnehezíteni extraligás ellenfele dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének hazai visszavágóján.

A Kazincbarcikán elszenvedett 3-0-s vereség után hazai környezetben igyekezett bravúrt elérni a DKSE felnőtt röplabda csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, csütörtökön este, s mivel ezúttal a hőmérséklet is megfelelő volt a sportcsarnokban, nem volt akadálya a meccs megrendezésének. Együttesünk bátran, nagy elánnal is vágott neki az összecsapásnak, s az első szett derekához közeledve is tartani tudta lépést ellenfelével (9-9). A Kazincbarcika ekkor tudott először kettő, majd négy egységgel meglógni röplabdázóinktól, ám ahogy összeállt a hazai blokk, s támadásban is pontosabbá vált együttesünk, újra teljesen nyílt lett a meccs (19-21). A szett hajrájában sajnos újra magához vette az irányítást a VRCK, s egymás után szerzett három ponttal lezárta az első játékot (21-25).

A második etapban pillanatok alatt meglépett hárommal a vendégcsapat, ám a mieink nem akartak leszakadni, s szívós munkával utol is érték ellenfelüket (8-8). A vezetést azonban nem sikerült átvenni sőt, újra elhúztak néggyel Toronyai Miklós tanítványai (10-14). Röplabdázóink ennek ellenére is példamutatóan küzdöttek, de hiába jöttek fel többször is egyetlen pontra, a Kazincbarcika nem adta ki kezéből az irányítást, s 25-23-ra megnyerte ezt a játszmát is.

Végh Zoltán felvételei

Az újabb térfélcserét követően már minden játékosának lehetőséget adott Tomanóczy Tibor, s bár a fiatalok küzdöttek becsülettel, játékukba sok hiba csúszott, s ezt könyörtelenül kihasználták a vendégek, akik fokozatosan növelték előnyüket (11-19). Ekkor jött egy kisebb megtorpanás a vendégek részéről, míg a mieink erőre kaptak, ám hiába jöttek fel négyegységnyire, a hajrát ismét a Toronyai-csapat bírta jobban, s 25-20-ra behúzta a szettet, s ezzel együtt a mérkőzést is, így kettős győzelemmel jutott be a sorozat következő fordulójába.

DKSE - GreenPlan-VRCK 0-3 (-21, -22, -20)

DKSE: Tóth, Velychko, Pavliuk, Laczi, Hechavarria, Winter, Kuti (liberó). Csere: Kisházi, Farkas, Gőczi, Vida, Pintér, Béres (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.