Továbbjutás a Magyar Kupában

spigott - 2022. november 19. 8:30

Jobb második félidei játékával aratott 4-2-es győzelmet a Nagykanizsa ellen, így bejutott a Magyar Kupa második fordulójába a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata pénteken este.

Kép: DO-archív

A Nagykanizsa ellen, lépett pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese a Magyar Kupa első fordulójában pénteken este. Az egyetemi sportcsarnokban megrendezett mérkőzésen több kulcsjátékosa, így Godslove és Villám játékára sem számíthatott Tóth Árpád edző, ám így is a továbbjutást jelentő győzelem kivívása volt a mieink célja.

Futsalosaink ennek szellemében is vágtak neki a csatának, s bár első helyzeteiket még kihagyták, a 6. percben már nem kegyelmeztek, s egy remekül kivitelezett szögletvariációt Ivacs fejezett be gyönyörű góllal, előnyhöz juttatva ezzel együttesünket (1-0). A folytatás azonban nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, támadásban és védekezésben is több hibát elkövettek futsalosaink, s ezt a 10. percben ki is használta a kanizsai alakulat, mely Fujsz góljával egalizálni tudott (1-1). A félidőből hátralévő idő fordulatos csatát hozott, melyben jobbára egymás hibáiból tudtak ziccerekig jutni a felek, de a kapusok tették a dolgukat, így a szünetig nem változott az eredmény.

A fordulást követően egyértelmű fölénybe került együttesünk, mely irányította a játékot, de sokáig csak helyzetekig jutott, újabb találatig nem. A mieink gólcsendjét végül Szili Szabolcs törte meg a 31. percben, s hogy a vendégek kedve még rosszabb legyen, arról Kovács gondoskodott egy két kapufás góllal, s a 34. percben már 3-1-es dunaújvárosi fórt mutatott az eredményjelző. A vendégek igyekeztek ugyan, de az egyre keményedő küzdelemben Csányi bombája végleg eldöntötte a meccset, így hiába szépített Fujsz az utolsó percben, futsalosaink végül megérdemelten arattak 4-2-es sikert, amivel bejutottak a Magyar kupa második fordulójába.

Dunaújváros Futsal - Nagykanizsai Futsal Club 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Ivacs, Szili, Kovács, Csányi, ill.: Fujsz 2.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Kovács, Csányi, Szili, Perjési. Csere: Ivacs, Dobrovitz, Németh. Vezetőedző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.