Biztosan hozták a kötelezőt

spigott - 2022. december 4. 7:30

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban lépett pályára a DKSE felnőtt röplabda csapata az NB I Liga újabb fordulójában, s a mieink egyértelműen a siker reményében vágtak neki az utolsó előtti TFSE elleni bajnokinak. Az előjelek ezzel együtt nem voltak kedvezőek a mieink számára, a csapat pénteki edzését például azért kellett megszakítani, mert mindössze nyolc fok volt a csarnokban, s talán emiatt is, de kissé nehezen is melegedtek be röplabdázóink az első szettben.

A nyitójátékot ugyanis a vendégek kezdték sokkal jobban, de hiába vezettek 6-2-re is, ahogy összeállt a hazai blokk, s támadásban is pontosabbá vált a DKSE játéka, előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette együttesünk (16-13). Innen ugyan még egyszer visszajött 18-18-ra a fővárosi alakulat, a szett hajrájában összeszedett, jó teljesítményt nyújtott a Tomanóczy-gárda, mely 25-22-re behúzta az első játékot.

Végh Zoltán felvételei

A fordulás után viszont a mieink vettek villámrajtot, egymás után szerzett hat ponttal léptek meg a kezdő vetélytársuktól, mely időközben elveszített kezdő feladóját is. Igyekeztek ugyan a fővárosiak, de röplabdázóink magabiztosan őrizték sőt, növelték is előnyüket, s nagyon simán, 25-18-ra megnyerték a második szettet is. A harmadikban 10-8-ig tartotta a lépést együttesünkkel a TFSE, ám innentől újra fölénybe került csapatunk, mely rendkívül magabiztos játékkal, újabb 25-18-ra megnyert játszmával zárta le a meccset, s teljesen megérdemelten tartotta itthon a három bajnoki pontot, amivel fel is jött a tabella második helyére.

DKSE - TFSE 3-0 (22, 18, 18)

DKSE: Tóth, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Hechavarria, Winter, Kuti (liberó). Csere: Velicsko, Farkas, Gőczi, Vida, Pintér, Szalai, Béres (liberó), Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.