Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

spigott - 2022. december 1. 17:12

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Kép: DO-archív

A Nagykanizsa elleni magabiztos hazai győzelemmel jutott be a Magyar Kupa második fordulójába a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese a közelmúltban. Tóth Árpád együttese az első felvonásban még nem játszott kellően pontosan, ám a fordulás után már egyértelműen jobb volt vetélytársánál, s végül 4-2-es sikerrel búcsúztatta el a Nagykanizsát a sorozattól. A Magyar Labdarúgó Szövetségben azóta már elkészítették a Magyar Kupa második fordulóját, s a mieink útjába ezúttal is egy jól ismert csapatot, az UTE gárdáját sodorta a vakszerencse.

Futsalosainkhoz hasonlóan a fővárosi lila-fehérek is az NB II Nyugati Csoportjában szerepelnek az idei szezonban, méghozzá kiválóan, ugyanis tizenkét fordulót követően tíz győzelemmel és két vereséggel a második helyen állnak a tabellán. Sikereik közül kettőt is a mieink ellen értek el, ugyanis a bajnokság augusztusi nyitányán 5-3-ra nyertek Dunaújvárosban, míg e hét hétfőn a fővárosban is legyőzték 7-1-re Tóth Árpád együttesét.

Ilyen előzmények után a január 9-ére kiírt meccsnek is a fővárosiak az esélyesei, ám a kupában pont az a szép, hogy gyakran borul a papírforma, így nyilván a mieink is a siker reményében vágnak majd neki a továbbjutásról döntő összecsapásnak, melyen a mieink játszhatnak hazai környezetben.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.