Fájdalmas pontvesztés

spigott - 2022. december 3. 7:30

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Közel másfél hónap szünet után, a NEKA elleni "hazai" összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata Rácalmáson pénteken este, s a mieink célja nem lehetett más, csak a két pont megszerzése.

A mérkőzés eleje nagy rohanást, s több hibát is hozott, majd Borgyos találatával a mieink szerezték meg a vezetést. Erre több kihagyott helyzet után Varga válaszolt, s mivel a Kohász játékában továbbra is sok volt a pontatlanság, a 10. percben már 4-1-es NEKA-fórt mutatott az eredményjelző úgy, hogy együttesünk emberelőnyben sem tudott betalálni. Akadémistáink gólcsendjét Farkas törte meg hetesből a 13. percben, de továbbra sem akart összejönni szinte semmi kézilabdázóinknak, így a 17. percben még mindig csak kettő szerzett gólnál álltak a mieink (2-5).

Szalai átlövése végre utat talált a jól védő Wéninger kapujába, de a bogláriaknak kölcsönadott hálóőrünk újabb ziccereket védve tartotta csapata előnyét még úgy is, hogy a NEKA játékosai is nagyon sokat hibáztak. Poczetnyik indulásból szerzett találata után már csak egy volt a hátrányunk sőt, Farkas két villanása után végre az előnyt is magunkhoz ragadtuk (6-5). Sajnos nem sokáig, mert a játékrész hajrájában újra pontosabbak voltak a vendégek, akik az utolsó öt percet 4-1-re megnyerve vonulhattak 9-7-es vezetéssel a szünetre.

Képek forrása: DKKA-archív

Elsősorban a támadások befejezésében kellett javulnia kézilabdázóinknak a folytatásra ahhoz, hogy behúzzák a két pontot, ám a második etap sem kezdődött jól, mert hétpercnyi játékot követően már 8-11-et mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban újra magához tért együttesünk, mely Fodor, Weisheitel és Nick révén egy 4-0-s rohammal fordított, s hiába kért időt Bohus Bea, a 44. percben már 14-11-es előnynek örülhettünk. A NEKA fiataljai azonban szintén nagyot küzdöttek, s könyörtelenül kihasználták a technikai hibáinkat, kihagyott helyzeteinket, s a 49. percre utolérték akadémistáinkat (15-15).

Erre egy újabb 3-0-s etappal válaszolt csapatunk, mely Agócs, Weisheitel és Farkas találataival lépett el 18-15-re, s mivel ekkor már csak öt perc volt hátra, úgy tűnt, hogy ha nehezen is, de sikerül behúzni a remélt győzelmet. Tartogatott azonban még fordulatot a találkozó, mert a véghajrában, ziccereket, hétméterest is hibáztak a mieink, és ez most nem fért bele, mert az bogláriak az utolsó percben egalizáltak (18-18). Ugyan az utolsó támadás joga a mieinké volt, nem sikerült még kapura lövésig sem jutni, így az inkább küzdelmes, mint színvonalas csata végül 18-18-as döntetlennel ért véget, amivel természetesen a NEKA lehetett lényegesen elégedettebb.

DKKA - NEKA 18-18 (7-9)

DKKA: Oguntoye - Kazai, Horváth, Szalai 1, Weisheitel 2, Borgyos 3, Arany. Csere: Bartulovic (kapus), Nick 2, Farkas J. 5, Poczetnyik 1, Fodor 2, Matucza, Krupják-Molnár 1, Agócs 1, Farkas K. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.