Fájdalmas pontvesztés

spigott - 2022. december 3. 7:30

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Közel másfél hónap szünet után, a NEKA elleni "hazai" összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata Rácalmáson pénteken este, s a mieink célja nem lehetett más, csak a két pont megszerzése.

A mérkőzés eleje nagy rohanást, s több hibát is hozott, majd Borgyos találatával a mieink szerezték meg a vezetést. Erre több kihagyott helyzet után Varga válaszolt, s mivel a Kohász játékában továbbra is sok volt a pontatlanság, a 10. percben már 4-1-es NEKA-fórt mutatott az eredményjelző úgy, hogy együttesünk emberelőnyben sem tudott betalálni. Akadémistáink gólcsendjét Farkas törte meg hetesből a 13. percben, de továbbra sem akart összejönni szinte semmi kézilabdázóinknak, így a 17. percben még mindig csak kettő szerzett gólnál álltak a mieink (2-5).

Szalai átlövése végre utat talált a jól védő Wéninger kapujába, de a bogláriaknak kölcsönadott hálóőrünk újabb ziccereket védve tartotta csapata előnyét még úgy is, hogy a NEKA játékosai is nagyon sokat hibáztak. Poczetnyik indulásból szerzett találata után már csak egy volt a hátrányunk sőt, Farkas két villanása után végre az előnyt is magunkhoz ragadtuk (6-5). Sajnos nem sokáig, mert a játékrész hajrájában újra pontosabbak voltak a vendégek, akik az utolsó öt percet 4-1-re megnyerve vonulhattak 9-7-es vezetéssel a szünetre.

Képek forrása: DKKA-archív

Elsősorban a támadások befejezésében kellett javulnia kézilabdázóinknak a folytatásra ahhoz, hogy behúzzák a két pontot, ám a második etap sem kezdődött jól, mert hétpercnyi játékot követően már 8-11-et mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban újra magához tért együttesünk, mely Fodor, Weisheitel és Nick révén egy 4-0-s rohammal fordított, s hiába kért időt Bohus Bea, a 44. percben már 14-11-es előnynek örülhettünk. A NEKA fiataljai azonban szintén nagyot küzdöttek, s könyörtelenül kihasználták a technikai hibáinkat, kihagyott helyzeteinket, s a 49. percre utolérték akadémistáinkat (15-15).

Erre egy újabb 3-0-s etappal válaszolt csapatunk, mely Agócs, Weisheitel és Farkas találataival lépett el 18-15-re, s mivel ekkor már csak öt perc volt hátra, úgy tűnt, hogy ha nehezen is, de sikerül behúzni a remélt győzelmet. Tartogatott azonban még fordulatot a találkozó, mert a véghajrában, ziccereket, hétméterest is hibáztak a mieink, és ez most nem fért bele, mert az bogláriak az utolsó percben egalizáltak (18-18). Ugyan az utolsó támadás joga a mieinké volt, nem sikerült még kapura lövésig sem jutni, így az inkább küzdelmes, mint színvonalas csata végül 18-18-as döntetlennel ért véget, amivel természetesen a NEKA lehetett lényegesen elégedettebb.

DKKA - NEKA 18-18 (7-9)

DKKA: Oguntoye - Kazai, Horváth, Szalai 1, Weisheitel 2, Borgyos 3, Arany. Csere: Bartulovic (kapus), Nick 2, Farkas J. 5, Poczetnyik 1, Fodor 2, Matucza, Krupják-Molnár 1, Agócs 1, Farkas K. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.