Fontos pontokra hajtanak a röpisek

spigott - 2022. december 3. 12:30

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Kép: DO-archív

Bár volt esélye a szettsikerre, nem tudta borítani a papírformát a DKSE felnőtt röplabda csapata a Kazincbarcika elleni kupapárharcban, így az extraligás VRCK végül kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába. A kupabúcsút követően ismét a bajnokság került előtérbe röplabdázóinknál, akik hazai környezetben, a TFSE elleni összecsapással folytatják az NB I Liga küzdelmeit ma este fél hattól.

Tomanóczy Tibor együttese hét találkozót követően öt győzelemmel és két vereséggel áll a tabella negyedik helyén úgy, hogy hátránya négy pont a listavezető Szegedhez képest, s ahhoz, hogy tartani tudja a lépést az élmezőnnyel, nagy szüksége lenne a ma esti győzelem behúzására.

Erre azért megvan minden esélye a mieinknek, ugyanis a fővárosiak finoman szólva sem brillíroznak az idei szezonban, a Szolnok ellen aratott első fordulós sikerük óta nem élvezhették a győzelem ízért, így öt szerzett pontjukkal a tabella utolsó előtti helyéről vágnak neki a DKSE elleni találkozónak.

A két gárda októberben már összemérte egymással erejét, s a TFSE otthonában lejátszott bajnokin a mieink örülhettek a 3-2-es győzelemnek. A fővárosiak akkori pontszerzése meglepetésnek számított, s ettől ma nyilván eltekintenének röplabdázóink, akik elszántan, a hárompontos siker reményében húznak szerelést ma este, s ha kihozzák magukból, amit tudnak, akkor újabb sikerrel léphetnek feljebb a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.