Búcsú a kupától

spigott - 2023. január 7. 8:15

Az első félidő után még 4-2-re vezetett, a térfélcsere után viszont hat gólt kapott, s végül búcsúzni kényszerült a Magyar Kupa küzdelmeitől a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata.

Godslove triplája sem volt elég a győzelemhez! (főoldali és belső kép: DO-archív)

Az UTE elleni kupamérkőzéssel kezdte meg a 2023-as esztendő küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese pénteken este nyolc órától. A Rácalmási sportcsarnokban megrendezett összecsapás első felvonása nyílt játékot hozott, s bár a félidő derekáig csak helyzetekig jutottak a felek, a 10. percben a vendégek törték meg gólcsendjüket, s Dobos találatával megszerezték a vezetést (0-1). Sokáig azonban nem örülhetett fórjának az UTE, mert futsalosaink felpörgették a játékot, s Csányi lövésével hamar egalizáltak, majd a 13. percben Godslove villant kétszer is, s pillanatok alatt sikerült meglógtak 3-1-re ellenfelüktől. A fővárosiak egy percen belül szépítettek, de Dobos második találatára ismét Godslove válaszolt a 14. percben, így a félidei szünetre megmaradt a mieink kétfás fórja (4-2).

Az első felvonásban mutatott hazai teljesítményt látva joggal bízhattak abban futsalosaink drukkerei, hogy a lendület a második félidőre is kitart. Az újpestiek azonban máshogy gondolták, s a kiegyenlített játékot hozó első nyolc perc végén Szedmák góljával szépítettek sőt, miután Czerman is bevette Cseresnyés kapuját, már egált mutatott az eredményjelző (4-4). A vendégek kockáztattak, kapusukat felhozva folytatták az öt a négy elleni játékot, amire nem volt válasza a mieinknek, így két perc alatt újabb három gólt kaptak, s 32. percben már 4-7-es állást mutatott az eredményjelző. Varga a 37. percben még felhozta kettőre futsalosainkat, ám erre is volt válasza az UTE gárdájának, mely Csernay góljával döntötte el végleg a meccset, s végül 8-5-ös sikerrel jutott be a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

Dunaújváros Futsal - UTE 5-8 (4-2)
Gólszerzők: Godslove 3, Csányi, Varga, ill: Dobos 3, Czerman 2, Szedmák, Sztraka, Csernay.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Csányi, Németh, Godslove. Csere: Fekete, Kovács, Villám, Szili, Varga, Tóth, Paget, Beke. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.