Remek röplabdás évkezdés

spigott - 2023. január 13. 7:30

Egy sima és két szoros szettben győzte le a DKSE felnőtt röplabda csapata a házigazda Szolnokot a két gárda csütörtök esti bajnokiján.

Szolnokon folytatta az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata csütörtökön este hét órától. Tomanóczy Tibor együttese esélyesként vágott neki a találkozónak, bár azt vezetőedzőnk is kiemelte a meccs előtt, hogy a remélt győzelemhez koncentrált, jó játékra lesz szükség a gárda tagjaitól.

Röplabdázóink igyekeztek is megfogadni az edzői tanácsot, s villámrajtot véve húztak el 5-1-re ellenfelüktől a meccs elején. A szolnokiak persze nem adták fel, 8-11-nél három pontra csökkentették hátrányukat, ám a DKSE röpisei gyorsan kapcsoltak, s egy újabb remek rohammal húztak el 16-10-re a házigazdáktól. Innentől már nem volt kérdéses, hogy ki nyeri az első játszmát, mert hiába küzdött jól a Szolnok, a mieink tartották sőt, még növelték is fórjukat, s 25-18-ra behúzták az első játékot.

A második szettet a hazaiak kezdték jobban, korán 4-2-es előnyre tettek szert, s akkor sem estek kétségbe, mikor a Tomanóczy-gárda fordított. 10-7-es dunaújvárosi vezetés után sorozatban négy pontot szerzett a Szolnok, így 15-15-ig fej-fej mellett haladtak a felek. A játszma hajrájában sikerült három ponttal meglépnie a mieinknek, akik innen már nem hibáztak, s 25-22-re megnyerték a második szettet is.

Képek: DO-archív

Az újabb térfélcsere után hiába vezetett 3-1-re a DKSE, a vendéglátók egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, átvették a vezetést, majd 9-9 után egy 5-1-es sorozattal húztak el a mieinktől (14-10). A folytatás is óriási küzdelmet hozott, a mieink hiába egyenlítettek többször is, a szolnokiak rendre visszavették a vezetést, s 23-21-nél úgy tűnt, sikerült is szépíteniük. Röplabdázóink azonban nagyon összeszedték magukat a hajrára, Pavliuk minimálisra csökkentette a DKSE hátrányát, majd Hechavarria gyors egymásutánban bevágott három ászt, így ha nehezen is, de megnyerte a harmadik játszmát is együttesünk, mely végül 3-0-s sikerrel hozta el a pontokat Szolnokról.

Szolnoki RK - DKSE 0-3 (-18, -22, -23)

DKSE: Tóth, Pavliuk, Kisházi, Laczi, Hechavarria, Winter, Béres (liberó). Csere: Farkas, Gőczi, Juhász, Szalai, Kuti (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.