Szegedi öröm a sportcsarnokban

spigott - 2023. január 22. 18:33

A legjobbjukat nélkülöző dunaújvárosi röplabdázók csak az első két szettben tudták megnehezíteni az éllovas Szeged dolgát az NB I Liga alapszakaszának utolsó meccsén.

Kép: DO-archív

Hazai környezetben, az éllovas Szeged elleni találkozóval zárta az NB I Liga alapszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap délután négy órától. A mérkőzés szomorú hangulatban kezdődött, ugyanis a napokban elhunyt id. Tomanóczy Tiborra, vezetőedzőnk édesapjára emlékeztek gyászszünettel az összecsapás szereplői és a sportcsarnokba kilátogató szurkolók.

A találkozó első felvonása igen nagy csatát hozott, melyben hol a mieink, hol a vendégek vezettek egy-egy ponttal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott meglógni a másiktól. Először 13-15-nél vezetett kettővel a Szeged, de egyik legjobbja, az ukrán Pavliuk nélkül felálló Tomanóczy-gárda nem engedte meglógni ellenfelét (17-18). A véghajrában sajnos több apró hibát is elkövettek a mieink, s ezt ki is használta az ellenfél, mely pontosabb játékának köszönhetően végül 25-22-re behúzta az első játékot.

A második etap eleje hasonlóan nagy küzdelmet, kiegyenlített játékot hozott, melyben felváltva szerezték pontjaikat a felek (5-6). A folytatás azonban a szegediek számára alakult jobban, ugyanis miközben a vendégek hozták, amit tudnak, fiataljaink több hibát is vétettek, így 9-16-nál már eldőlni látszott a szett. A mieink ekkor sem adták fel, 21-22-nél már csak egy volt közte, ám az utolsó pontoknál ismét ellenfelünk koncentrált jobban, így ezt a játékot is 25-22-re nyerte a szegedi alakulat.

Az újabb térfélcserét követően 7-8-ig tudta szorosan tartani a játékot a DKSE, ám az egyenlítés már nem jött össze sőt, ismét megléptek négy ponttal a vendégek (8-12). Innentől kezdve sajnos már nem volt meg az erő röplabdázóinkban ahhoz, hogy újra megközelítsék vetélytársukat, s mivel a szegediek nem követték el azt a hibát, hogy kiengedjenek, tovább növelték fórjukat, s végül magabiztosan, 25-16-ra nyerték a játszmát, s ezzel együtt a találkozót is, így a mieink a negyedik helyen fejezték be az alapszakaszt.

DKSE - Vidux-Szegedi RSE 0-3 (-22, -22, -16)

DKSE: Tóth, Kisházi, Laczi, Hechavarria, Szalai, Winter, Kuti (liberó). Csere: Velicsko, Béres (liberó), Juhász, Farkas, Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.