Végül a Fradi örülhetett

spigott - 2023. január 18. 18:40

Nagyot küzdött, közel háromnegyed órán át nyílttá is tette a Ferencváros elleni meccset a DKKA női kézilabda csapata, ám a zöld-fehérek végül elvitték a pontokat Dunaújvárosból.

A bajnoki cím egyik esélyese, a Ferencváros elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese ma délután öt órától. A találkozónak a vendégek voltak az esélyesei, s a Fradi ennek megfelelő nagy lendülettel is kezdett, ám első három találatára rendre válaszolni tudott együttesünk (3-3). Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy a mieink játékában, három támadást is eredményesen fejezett be a zöld-fehér alakulat, de az akadémisták nem akartak jobban leszakadni, s Szalai, Horváth és Nick góljaival tartották a két gárda közti különbséget (7-10).

A nagy iramban várható volt, hogy elkezd hibázgatni a Fradi is, s ezt a nagyon bátran játszó Kohász ki is használta, hiszen egyre inkább megközelítette ellenfelét, majd Horváth parádés átlövésével kiegyenlített a 23. percben (12-12). Azonnal időt is kért Elek Gábor, de a továbbra is rendkívül elszántan és szerencsére eredményesen játszó akadémisták folyamatosan ott loholtak vetélytársuk nyomában, Kazai, Farkas és Poczetnyik is remek gólokat szerzett, így a 28. percben is egált mutatott az eredményjelző (16-16). A félidő hajrája azonban a fővárosiak számára alakult jobban, mert az utolsó másfél percben Kukely kétszer is betalált, így a szünetre mégis a fővárosiak vonulhattak kétgólos vezetéssel (16-18).

Végh Zoltán felvételei

Nick finoman szólva is véleményes kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a Kohász, s bár az első gólt Szalai szerezte, erre kettővel válaszolt a Fradi úgy, hogy a mieink és a fővárosiak is kihagytak egy-egy hetest (17-20). A folytatás több hibát is hozott, mindkét oldalon kimaradt lövések, helyzetek miatt bosszankodhattak a szakvezetők, ám mégis Elek Gábor lehetett elégedettebb valamivel, így is sikerült négy góllal meglépnie együttesének (18-22). A folytatás is nagy küzdelmet hozott, de 20-23 után megint hullámvölgybe kerültek kézilabdázóink, ziccert hibáztak, eladtak egy könnyű labdát is, így 20-25-nél muszáj volt időt kérnie Rapatyi Tamásnak a 45. percben.

A rövid pauza alatt sikerült is rendezni a sorokat, Poczetnyik és Arany is betalált a második félidőre feljavuló Januriknak sőt, támadhattunk a mínusz kettőért is, ám Farkasnál támadó szabálytalanságot láttak a játékvezetők… A Fradi ráadásul ismét jobban bírta a játékrész hajráját, egyre könnyebben játszotta át a dunaújvárosi védelmet, s az 54. percre végleg eldöntötte a pontok sorsát (24-30). Rapatyi Tamás lehetőséget adott Gajdos Petrának is, aki élete első felnőtt bajnokiján góllal mutatkozott be, s bár ennek, valamint a Kohász közel háromnegyed órás kiváló helytállásának természetesen örülhettünk, a két bajnoki pontot ezzel együtt is a Fradi vitte haza 33-27-es győzelmével.

DKKA - FTC 27-33 (16-18)

DKKA: Bartulovic - Szalai 4, Matucza, Horváth 3, Nick 3, Borgyos 1, Arany 2. Csere: Oguntoye (kapus), Kazai 3, Farkas 1, Poczetnyik 7, Krupják-Molnár 1, Fodor 1, Gajdos 1. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.