Kezdődik a negyeddöntő

spigott - 2023. március 13. 17:30

Hazai környezetben vág neki a bajnoki negyeddöntő három nyert mérkőzésig tartó párharcának a DKSE felnőtt röplabda csapata a TFSE ellen.

Kép: DO-archív

Miután a középszakasz negyedik helyén végzett, játszania kell a rájátszás legjobb négy együttese közé kerülésért a DKSE felnőtt röplabda csapatának, mely az alsóházból érkező TFSE ellen vív három nyert találkozóig tartó csatát az NB I Ligában. Tomanóczy Tibor fiatal együttese bizakodva várja a fővárosiak elleni párharcot, melynek első összecsapását a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezik meg kedden este nyolc órától.

A bizakodásra meg is van az oka a mieinknek, ugyanis az alapszakaszban kétszer találkoztak vetélytársukkal, s mindkét alkalommal győztesen hagyták el a pályát. A TFSE gárdája végül az ötödik helyen végzett az alapszakaszban, így az alsóházban folytatta a küzdelmeket, ahol három meccset vívott a Szolnokkal, s mind a hármat megnyerve előzte meg ellenfelét.

Bár röplabdázóink vetélytársa a közelmúltban valamelyest megerősítette játékoskeretét, a párharc esélyesének a mieink számítanak, ezért Tomanóczy Tibor vezetőedző is bízik abban, hogy sikerül továbbjutniuk a sorozatból, igaz ehhez bátor, a felelősséget felvállaló játékra lesz szükség fiataljainktól.
– Az alapszakaszban kétszer legyőztük őket, igaz az idegenben lejátszott találkozón nagyon meg kellett szenvednünk a két pontért, ugyanis öt szettben tudtunk csak diadalmaskodni. Bízom abban, hogy kellően erősek leszünk mentálisan és kellően agresszívak leszünk a játékban is ahhoz, hogy sikerrel zárjuk a párharc első felvonását, mert egyelőre még csak és kizárólag a holnapi meccs lebeg a szemünk előtt. A középszakaszban mutattunk már szép és jó dolgokat, ezen az úton kell mennünk tovább, nyerni szeretnénk kedden este.

A DKSE és a TFSE negyeddöntős párharcának időpontjai

2023. 03. 14. 20:00 DKSE - TFSE
2023. 03. 18. 16:00 TFSE - DKSE
2023. 03. 22. 19:00 DKSE - TFSE
2023. 03. 26. 19:00 TFSE - DKSE (amennyiben szükséges)
2023. 03. 30. 20:00 DKSE - TFSE (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.