Megduplázta fórját a DKSE

spigott - 2023. március 18. 17:45

A második szett hullámvölgye ellenére magabiztos, 3-1-es sikert aratott a fővárosban a DKSE felnőtt röplabda csapata a TFSE elleni bajnoki negyeddöntő második mérkőzésén.

A NB I Liga negyeddöntőjének második mérkőzését játszotta a DKSE felnőtt röplabda csapata a TFSE otthonában ma délután négy órától. A párharc első meccsét simán, 3-0-ra nyerték a mieink, akik az újabb siker reményében vágtak neki a találkozónak, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy ezúttal sokkal nehezebb feladat vár majd együttesünkre.

Az első játszma eleje szoros, kiélezett csatát hozott, melyben 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor sikerült meglépnie három egységgel Tomanóczy Tibor játékosainak, ám a házigazdák sem akartak leszakadni, s többször is feljöttek egy pontra (14-15). A folytatás meglehetősen változó játékot hozott, melyben hiába jött fel 19-20-ra a TFSE, a hajrában Pavliuk ászaival meglépett ellenfelétől együttesünk, mely egy 5-0-s sorozattal húzta be az első szettet (19-25).

Ahogy az első játszmában, úgy a másodikban is 7-7 után lépett el először ellenfelétől együttesünk, de a vendéglátók is produkáltak egy 4-0-s etapot, s átvették a vezetést (13-12). Jött is azonnal a DKSE időkérése, mellyel sikerült megtörni a hazaiak lendületét sőt, 17-16-nál már újra nálunk volt az előny. Nem sokáig, mert a fővárosiak egalizáltak, majd 19-19 után sorozatban három pontot szerezve léptek el a mieinktől, s végül 25-20-as szettsikerrel egyenlítettek.

Képek: DO-archív

Az újabb térfélcsere után gyorsan sikerült három-négypontos előnyt szereznie a Tomanóczy-csapatnak, mely a folytatásban is magabiztos játékkal őrizte sőt, növelte is fórját, a 9-15-nél már úgy tűnt, akár simán be is húzhatja a játékot. A hazaiak azonban ekkor sem adták fel a küzdelmet, nagy munkával visszajöttek kettő, majd egy pontra is, de a Laczi sikeres támadásával lezárta a játékot együttesünk, s újból előnybe került (23-25).

A negyedik játszmát a házigazdák kezdték erősebben, s bár hamar kétpontos előnybe kerülte, miután rendezte sorait a DKSE, egy 4-0-s sorozattal megfordította az állást (6-8). A lendületből szerencsére a folytatásra is maradt, így együttesünk fokozatosan növelte előnyét, így 13-20-nál már másodszor kellett időt kérnie a fővárosiaknak. Ez sem segített azonban rajtuk, mert a Tomanóczy-gárda biztosan tartotta előnyét, 25-15-re megnyerte a játszmát, ezzel a meccset is, így már csak egy győzelem kell neki ahhoz, hogy bejusson az NB I Liga legjobb négy csapata közé.

TFSE - DKSE 1-3 (-19, 20, -23, -15)

DKSE: Juhász, Winter, Laczi, Hechavarria, Kisházi, Pavliuk. Csere: Tóth, Velicsko, Göczi, Farkas, Pintér, Béres (liberó), Kuti (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.