Ismét remekeltek a dunaújvárosi úszók

spigott - 2023. április 25. 7:30

A felnőtt bajnokságot döntős helyekkel, míg a kecskeméti Bácsvíz Kupát húsznál is több éremmel zárták a DKSE tehetséges úszói.

Főoldali és belső kép forrása: Tésik Attila

A hétvégén befejeződött országos felnőtt bajnokság utolsó napján sem maradtak szép helyezések nélkül a DKSE fiatal úszói. Kenyér Lilla 200 háton jutott be a B-döntőbe, ahol délelőtti idejét megjavítva, 2:21.28 másodperces idővel az ötödik helyen csapott célba, míg 100 pillangón a tizenkilencedik helyet sikerült megszereznie. Kovács-Seres Hunor 800 méter gyorson zárta a bajnoki küzdelmeket, méghozzá a nyolcadik helyen, remeknek mondható 8:09.36 másodperces időeredménnyel.

Eközben Kecskeméten rendezték meg a 38. Bácsvíz Kupa elnevezésű utánpótlás viadalt, melyen nagyon népes különítménnyel, összesen negyvenhat versenyzővel vettek részt a DKSE úszói. A harminckilenc egyesület közel háromszáz versenyzőjét felvonultató megméretésen parádés teljesítményt nyújtottak fiataljaink, akik hat arany-, kilenc ezüst- és hét bronzérmet szerezve, összesen huszonkét alkalommal állhattak dobogóra, míg a csapatversenyt a rendkívül előkelő kilencedik helyen fejezték be.

A rovat további hírei: Sport

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.