Súlyos baleset Baracsnál (FRISSÍTVE!)

doszerk - 2023. április 29. 18:23

Személyi sérüléssel járó, súlyos baleset történt a 6-os főúton, Baracsnál, nem sokkal este hat óra előtt. (FRISSÍTVE!)

Árokba hajtott, majd oldalára borult egy gépkocsi a 6-os főút 80-as kilométerszelvényénél, Baracs térségében. A járműben négyen utaztak, egyiküket a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók szabadítják ki. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, és mentőhelikopter is elindult a helyszínre. Az érintett útszakaszon félpályán, irányítás mellett halad a forgalom, derült ki a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyorsjelentéséből.

Amennyiben további releváns információt kapunk a balesetről, természetesen frissítjük a tartalmat!

UPDATE 20.30 – négyen sérültek a balesetben

Egész helikopterflottát vetettek be a mentők a sérültek kórházba szállítása érdekében: sokáig teljes útzár volt érvényben a főút 80-as kilométerszelvényében történt baleset után. Súlyos, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről számolt be a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés szerint a 6-os út 80-as kilométerszelvényében, Baracs  térségében 17 óra 30 perc körül egy személygépkocsi közlekedett Dunaföldvár irányából Dunaújváros felé, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – letért az úttestről, majd az árokba hajtott. 
A járműben utazó mind a négy fő megsérült – őket mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mint a fent mellékelt fotón is látható, a mentők egész flottát küldtek a baleset helyszínére. 

A mentés és helyszínelés első óráiban teljes útzár volt érvényben – de még jelenleg is rendőri irányítás mellett, egy sávon halad a forgalom.

UPDATE 07.35 – késő este lett újra járható a főút

A főkapitányság kommunikéciós szolgálatának késő esti, 22.40-kor kiadott helyzetjelentése szerint befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés a délutáni balesetnél, így újra teljes szélességében vehetik birtokba a közlekedők a főutat, zavartalanul haladhat a forgalom.

Viszont: hosszú hétvége következik, vigyázanak egymásra is, magukra is az utakon; hogy mindenki hazaérjen...

(Címlap és belső oldali első fotó: Feltóti Sándor képe, nyitó illusztráció: FVM Katasztrófavédelmi Igazgatóság, második belső oldali kép: FVMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. máj. 03.

Hamarosan itt a Bringatúra (nemsoká jövünk a tételes programmal), így igencsak aktuális a DSTV összeállítása. A KRESZ szabályai a kétkerekűsökre is érvényesek, már csak azért is, mert a közlekedők védtelenebb csoportját alkotják a kerékpárosok. Hangkép.

Vádemelés az ámokfutó ellen

Vádemelés az ámokfutó ellen

2024. ápr. 29.

Hol másutt, Dunaújvárosban eresztette el a gyeplőt, 10 kilométeren át menekült az őt üldöző rendőrök elől. És közben lényegében az összes közlekedési szabályt megszegte. Börtön várhat rá, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

2024. ápr. 26.

A tizenhét esztendős fiatal lány még április tizedikén tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök most a lakosság segítségét kérik megtalálásához. Egy megosztás is segíthet!

Elfogták a pincefeltörőt

Elfogták a pincefeltörőt

2024. ápr. 24.

A dunaújvárosi rendőrök hallgatták ki gyanúsítottként a 41 éves férfit. Egy Római körúti helyiséget tört fel, több százezer forintos kárt okozott, értesült a DO. Sokra nem vitte a zsákmánnyal.

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

2024. ápr. 22.

Társasházi lakásban támadt a "néma gyilkos", ráadásul egy gyermek életét fenyegette – szerencsére az érzékelő időben jelzett, nem történt személyi sérülés.

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

2024. ápr. 21.

Nagy felháborodást keltett városunkban a közelmúltban az a hír, hogy a felső Duna-parton mérgező kutyaeledeleket találtak, olyanokat, amelyekbe szúrós eszközöket rejtettek el. 

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.