A hajrát nem bírták az akadémisták

spigott - 2023. május 16. 12:30

Ötgólos vereséget szenvedett a DKKA U22-es együttese a SZISE fiataljaitól az NB II-es felnőtt bajnokság hétvégi fordulójában.

Kép: DKKA-archív

A fővárosban, a SZISE U22-es csapatának vendégeként folytatta az NB II-es felnőtt bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es együttese a mögöttünk hagyott hétvégén.

Bár a mérkőzésnek inkább a mieink voltak az esélyesei, a házigazdák is nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, s a kiegyenlített első percek után meg is léptek kézilabdázóinktól, így Zubai Gábornak már a 10. percben időt kellett kérnie (6-4). A rövid pauzát követően már hárommal is vezetett a SZISE, s bár a mieink 9-9-nél utolérték ellenfelüket, a félidei szünetre így is 11-10-as hazai fórral vonultak a felek.

A térfélcserét követően egészen a 42. percig fej fej mellett haladtak a csapatok, de 15-15 után sokkalpontosabban játszottak a fővárosiak, s újra meglógtak három, majd négy találattal (21-17). Zubai Gábor alakulata küzdött ugyan, de a gólszerzéssel hadilábon állt, a hátralévő bő tíz percben csak háromszor mattolta ellenfelét, s mivel a házigazdák négyszer tették meg ugyanezt a túloldalon, végül a SZISE örülhetett a 25-20-as sikernek, valamint annak, hogy az így szerzett két ponttal feljött a mieink mögé a bajnoki tabella kilencedik helyére.

SZISE U22 - DKKA U22 25-20 (11-10)
A DKKA U22 gólszerzői: Varjas Lara 5, Dobos Hanna 3, Korozmán Mercédesz 3, Sztanó Kincső 2, Gajdos Petra 2, Graffy Tamara 2, Kövecses Lili 1, Balogh Dóra 1, Konyecsni Alexa 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.