Az olaszok ellen zárja a hazai vb-felkészülést a válogatott

doszerk - 2023. június 9. 12:39

Az olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokság előtt vasárnap játssza egyetlen felkészülési mérkőzését hazai környezetben, a margitszigeti Hajós Uszodában az olaszok ellen ugrik medencébe.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ/Derencsényi István

Bíró Attila szövetségi kapitány a pénteki sajtóeseményen arról beszélt, hogy egy olaszok elleni meccs maximum csak nevében lehet barátságos, mindig nagy csata. "Persze mindkét együttes a felkészülés elején jár, így nem tudok ígérni hibátlan meccset. Viszont a győzelem, különösképpen hazai környezetben mindig a legfontosabb. Bízom benne, hogy fogok majd olyan elemeket látni, amelyeket jövő héten Olaszországban, majd a Long Beach-i világkupán ki tudunk javítani, hiszen a cél az, hogy majd a nyári világbajnokságon működjön minden tökéletesen" - fogalmazott.

A csapat felkészülését 15 új autó is segíti. A tavalyi, hazai rendezésű világbajnokságon ezüstérmes együttes pénteken mutatta be a támogatójától, a SEAT-tól kapott gépjárműveket, amelyet a válogatott tagjai egészen a jövő évi, párizsi olimpiáig használhatnak. "Ez egy 2019 óta tartó együttműködés, azóta több olyan időszak is volt, gondolok itt a pandémiára vagy a nehéz gazdasági helyzetre, amikor a cég visszaléphetett volna, de nem tette meg. Ez a második alkalom, hogy új autókat kap az együttes, csapatsportágról lévén szó pedig ez egy nagyobb áldozat a SEAT-tól" - fogalmazott Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Keszthelyi Rita csapatkapitány kiemelte, 15 évvel esztendővel ezelőtt más körülmények voltak a női vízilabdában: "Hosszú utat jártunk be, hogy ezt kemény munkával, alázattal és szorgalommal kiérdemeljük, de ez nem tehet kényelmessé minket, sarkalljon többre és továbbra is jó eredményekkel háláljuk meg ezt a támogatást." Rozgonyi Ádám, a SEAT márkaigazgatója elmondta, cég elkötelezettsége a női válogatott felé onnan fakad, hogy a csapat évek óta magas színvonalú teljesítményt nyújt. "Egy megbízható partner aranyat ér, és reméljük sok aranyérmet látunk majd a lányok nyakában" - hangsúlyozta.

Az eseményen elhangzott, hogy a mérkőzés teljes jegybevételét - amelyhez még a szövetség is hozzátesz - a WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója, a korábbi klasszis Drávucz Rita CMT-vel diagnosztizált kislányának ajánlják fel.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.