Álom maradt az elődöntő

spigott - 2023. július 24. 13:42

Gyakorlatilag végig vezetve aratott 12-9-es győzelmet a spanyol válogatott a magyarok elleni világbajnoki negyeddöntőben.

A spanyolok elleni negyeddöntővel folytatta a fukuokai világbajnokság küzdelmeit a két DFVE-játékossal, Garda Krisztinával és Mahieu Geraldinnel felálló magyar női vízilabda válogatott, magyar idő szerint délután fél egytől.

A feladat egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek, s már a kezdés sem volt az, ugyanis az ibériaiak már a 3. percben megszerezték a vezetést, s ugyan Keszthelyi gyorsan válaszolt, a spanyolok Ruiz és Ortiz révén két perc alatt szerzett két góllal húztak el 3-1-re. A negyed hajrájában Mahieu harcolt ki egy kiállítást, melyből Garda gyorsan szépített, így az első szünetre egygólos hátránnyal vonulhattak vízilabdázóink.

A második etap sem kezdődött jól, mert még három perc sem telt el, mikor a rendezetlen magyar védelmet kihasználva újabb két találattal növelték fórjukat a spanyolok, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a mieinket (5-2). Nagyon kellett Keszthelyi ötméteresből szerzett találata, ám azonnal jött a válasz, s bár Garda újra lőtt egy óriási bombát, a félidei pihenőhöz érve 6-4-re vezettek a spanyolok.

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

A térfélcsere után védekezésben és támadásban is fel kellett javulnia vízilabdázóinknak, ám a harmadik negyed első gólját is a spanyolok szerezték, s ugyan Leimeter végre bevágott egy emberelőnyt, előbb Camus, majd az ötödik gólját szerző Forca villant újra, s a 21. percben már 5-9-es hátrány miatt szomorkodhattunk. A játékrész hajrájában hiába talált be Garda és Keszthelyi egy-egy alkalommal, Camus lövése ellen nem volt orvosság, így a záró etap előtt már-már lehetetlen helyzetből kellett volna visszakapaszkodni (7-10).

Garda negyedik gólja vezette fel a negyedik etapot, de hiába állt össze a védekezés, az ellenfél kapuja előtt sok volt a pontatlanság, a túlhelyezett lövésekből csak kapufákig jutottunk, gólig, gólokig nem. Garciáék a 29. percben törték meg gólcsendjüket, majd szinte azonnal lőttek még egyet, így hiába szépített Gurisatti az utolsó előtti percben, a végén a spanyolok örülhettek a 12-9-es sikernek, s ezzel együtt a négy közé jutásnak, míg a mieink az 5-8. helyért folytathatják a küzdelmeket.

Magyarország - Spanyolország 9-12 (2-3, 2-3, 3-4, 2-2)
Jegyzőkönyv hamarosan

A rovat további hírei: Sport

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.