Az ötödik helyért játszhat a válogatott

spigott - 2023. július 26. 12:00

Nagy csatában aratott egygólos győzelmet a görögök elleni világbajnoki helyosztón a két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

A spanyolok elleni vereség után a görögök elleni helyosztóval folytatta a világbajnokság küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott, melyben mindkét DFVE-játékos, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine is helyet kapott ma délelőtt.

Bár az elődöntő nem jött össze Bíró Attila válogatottjának, a mieink nem veszítették el játékkedvüket, s jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel vetették magukat a küzdelembe, s Faragó, valamint Mahieu találatainak köszönhetően 2-1-es fórral zárták az első felvonást. A folytatás is szoros küzdelmet hozott, melyben a görögök kétszer is egalizálni tudtak, de a 700. válogatott gólját szerző Keszthelyi Ritának is köszönhetően a félidei szünetre 4-3-as vezetéssel vonulhatott Bíró Attila alakulata.

A térfélcserét követően először vezettünk kettővel, ám sokáig nem örülhettünk ennek, mert a görögök egy perc alatt egyenlítettek, s 7-7-is fej fej mellett haladtak a csapatok. A negyed hajrájában megrázta magát együttesünk, újra ellépett kettővel, de az ellenfél nem akart leszakadni, így a 27. perchez érve még mindig nem lehetett megjósolni, ki örülhet majd a végén (9-8). A harmadik gólját jegyző Garda szerencsére ismét jókor villant, s mivel a hátralévő négy percben csak egyetlen görög gól született, így a mieink végül 10-9-re megnyerték a meccset, így a vb utolsó magyar érdekeltségű meccsén az Egyesült Államok válogatottjával játszhatnak majd az ötödik helyért.

Görögország – Magyarország 9-10 (1-2, 2-2, 4-5, 2-1)
Gólok: Ninou 3, Eleftheriadou 2, Xenaki, Myriokefalitaki, V. Plevritou, E. Plevritou, ill. Keszthelyi, Garda 3-3, Faragó 2, Gurisatti, Mahieu

A rovat további hírei: Sport

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.