Egyéni csúcsok Szegeden

spigott - 2023. július 24. 7:30

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú úszói a Szegeden megrendezett Országos Cápa Bajnokság küzdelmeiben.

Dévényi Gordána, Horváth-Sipos Bulcsú és Podhorszki Hunor (Kép: DKSE úszó szakosztály)

Szegeden rendezték meg az úszók Országos Cápa Bajnokságának küzdelmeit július 19. és 22. között, s a rangos viadalon hatvannyolc egyesület közel háromszáz versenyzője mérette meg magát. A népes mezőnyben három DKSE-s fiatal ugrott medencébe, s bár érmet ezúttal nem szereztek, így is szép eredményekkel örvendeztették meg az értük szurkolókat.

A nyitónapon Podhorszki Hunor 50 gyorson, egyéni legjobbjával zárt a 12. helyen, míg 1500 gyorson szintén óriásit javított eddigi legjobbján, s a nagyon előkelő nyolcadik helyet szerezte meg 19:28,93 másodperces időeredménnyel. A második versenynapon 100 méter háton került be a fináléba Hunor, ahol újabb nagy egyéni csúcsot elérve végzett a nyolcadik pozícióban.

Pénteken 200 méter gyorson úszott ismét egyéni csúcsot a DKSE fiatal versenyzője, s ez most a 16. helyhez volt elegendő számára, míg ugyanebben a versenyszámban Horváth-Sipos Bulcsú és Dévényi Gordána a 17. helyen fejezte be a küzdelmeket. Gordána 200 mellen, egyéni csúccsal a 19. míg 400 vegyesen szintén egyéni csúccsal a 20. helyet szerezte meg, míg Hunor 100 pillangón végzett a 14. helyen.

A szombati zárónapra is jutott bőven feladat, ugyanis Podhorszki Hunor 100 gyorson, 200 háton és 800 gyorson is medencébe ugrott, s a rövidebb távokon a 16. és 11. helyen végzett, míg 800-on több mint 21 másodpercet javított korábbi legjobbján, s ezzel a hetedik helyet szerezte meg az erős mezőnyben.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.