Magyar siker a gólzáporban

spigott - 2023. július 18. 13:25

A támadás működött, a védekezés nagyon nem, de a házigazda japánokat is legyőzte a magyar női vízilabda válogatott a fukuokai világbajnokságon.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

A házigazda japánok elleni mérkőzéssel folytatta a világbajnokság csoportküzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott ma kora délután. A találkozóra Mahie Geraldinet és Garda Krisztinát sem nevezte Bíró Attila szövetségi kapitány, ám a dunaújvárosi játékosok nélkül is csak a győzelem, méghozzá a magabiztos győzelem lehetett a mieink célja.

A kezdés olyan is volt, amilyet vártunk, mert három perc alatt lőtt három góllal lépett meg ellenfelétől válogatottunk, s bár a japán kapus, Kavatasiro szemfüles, egész pályás találata nem volt túl szép magyar szempontból, Keszthelyi gólja után már 4-1-es fórt mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig, mert a japánok két és fél perc alatt három gólt szerezve egalizáltak, így Hajdú találatára volt szükség, hogy minimális fórral vonulhassunk az első szünetre. A második felvonás valóságos gólzáport hozott, a mieink és a hazaiak sem törődtek túl sokat a védekezéssel, így Bíró Attila gárdája nyolc, míg vendéglátóik hat gólig jutottak nyolc perc alatt (13-10).

Elsősorban a védekezést kellett összekapni a folytatásra ahhoz, hogy nyugodtabban szemlélhessük a meccset, de a 19. percig ott loholtak a japánok a mieink nyomában. 14-12 után azonban tempót váltott együttesünk, sorozatban öt gólt szerezve és egyet sem kapva húzott el vetélytársától, mely persze nem adta fel, s bár a negyed hajrájában kinyílt a japán gólzsák is, a záró felvonás előtt 20-15-re vezetett a magyar csapat.  A záró felvonás is hasonló "őrületet" hozott, mert hiába húztak el a mieink nyolc találattal is, a remekül küzdő házigazdák ekkor sem adták fel, többször visszajöttek négy gólra, s bár végül 26-21-es vereséget szenvedtek, a ma mutatott játékkal inkább ők lehettek elégedettebbek…

A lényeg persze a győzelem, s amennyiben Új-Zéland ellen is sikert aratnak vízilabdázóink, úgy megnyerik csoportjukat, ám az biztos, hogy védekezésben sokkal, de sokkal több kell ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszban is győzelmeknek örülhessünk.

Japán – Magyarország 21-26 (4-5, 6-8, 5-7, 6-6)
Gólszerzők: Arima 7, Nishiyama 4, Inaba, Ura, Kawaguchi, Kudo 2-2, Kawatashiro, Inoue, ill. Hajdu 5, Szilágyi, Gurisatti, Vályi 4-4, Keszthelyi, Leimeter 3-3, Parkes, Máté, Dömsödi

A rovat további hírei: Sport

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.