Mindenben több kellett volna

doszerk - 2023. július 25. 13:15

Támadásban és védekezésben is jobban kellett volna teljesítenie női vízilabdázóinknak ahhoz, hogy legyen esélyük a spanyolok elleni vb-negyeddöntőben.

Gurisatti Gréta csalódottan értékelt! (Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Mint arról beszámoltunk, 12-9-es vereséget szenvedett a spanyoloktól, így nem jutott be a világbajnokság legjobb négy csapata közé a két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott. A mieink érthetően csalódottak voltak az összecsapást követően, s mint az a szövetség honlapján megjelent értékelésekből kiderült, Bíró Attila szövetségi kapitány mellett a négy gólig jutó Garda Krisztina, valamint Gurisatti Gréta is látta, miben kellett volna többet nyújtaniuk a remélt sikerhez.

Bíró Attila: – Sajnos, hiába oldottuk meg relatíve jól a centereiket, ha a lövőiket nem tudtuk. Mondanám, hogy Forcát kellett volna semlegesíteni, de rajta kívül van még másik két-három hasonlóan jó lövő. Több blokk kellett volna, azonban azt kell mondanom, hogy ami nekik ment, az nekünk kevésbé, mert egyénileg képzettebbek, és csapatként is kiválóan működnek együtt. Az emberelőnyt sem tudtuk úgy megjátszani, ahogy szerettük volna, sokkal több volt a hiba, mint ami egy ilyen negyeddöntőbe belefér.

Garda Krisztina: – Sokkal bátrabban kellett volna játszanunk, sokkal pontosabban lőnünk az emberelőnyöket, csak akkor lett volna esélyünk. A védekezésnek csak az egyik fele működött, az átlövéseknél nem voltunk eléggé ott a lövőiken. Sajnálom, hogy így alakult.

Gurisatti Gréta: – Sajnos, azt a csodálatos csapategységet, amit a parton képviselünk, nem tudtuk bevinni a vízbe. Nem tudtuk feltörni a szervezettségüket, illetve mi nem tudtunk folyamatosan magas színvonalon védekezni. A spanyolok ellen csak akkor lehet esélyünk, ha védekezésben és támadásban is a legmagasabb szinten játszunk, és ez ma megint nem sikerült.

A rovat további hírei: Sport

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.