Szoros Kohász-siker

spigott - 2023. július 29. 12:30

Fordulatos csatában aratott egygólos győzelmet a Dunaszerdahely elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely nyári felkészülésének második hetében, a szlovák Dunaszerdahely ellen húzott szerelést pénteken délután fél négytől.

Rapatyi Tamás együttese az Oguntoye – Agócs, Trawczynska, Moreno, Nick, Bouti, Sallai összeállításban vágott neki az összecsapásnak, méghozzá komoly lendülettel, hiszen szűk öt perc elteltével már 4-1-re vezetett a több helyzetet is elhibázó vendégek ellen. Idővel pontosított játékán a DAC, míg a mieink oldalán egyre több hiba csúszott a helyzetek kihasználásába, így a vendégek előbb egalizáltak, majd a vezetést is magukhoz ragadták (8-9). A fordulatos csatát hozó első felvonás hajrája is nagy izgalmakat hozott, hol a mieink, hol az ellenfél vezetett, de a szünetre 13-13-as állással vonultak a felek.

Képek forrása: DKKA

A térfélcserét követően újra magához ragadta a vezetést együttesünk, ám 18-17 után sorozatban három gólt is szereztek a vendégek, igaz, túl sokáig ők sem örülhettek az előnynek, mert 21-21-nél ismét egált mutatott az eredményjelző. A mérkőzés utolsó negyedében akadtak gondok a helyzetek értékesítésével mindkét oldalon, a DAC-nál a volt dunaújvárosi Bakos, míg a mieinknél Bartók mutatott be több bravúrt, s bár az 57. percben még a vendégek álltak közelebb a sikerhez, a véghajrában Bartók újabb védéseivel, valamint Csáki duplájával fordított a Kohász, mely 25-24-es sikerrel zárta első felkészülési mérkőzését.

DKKA – HC DAC Dunaszerdahely 25-24 (13-13)

A DKKA gólszerzői: Csáki 6, Paróczy 5, Trawczynska 4, Borgyos 3, Nick 2, Sallai 1, Szalai 1, Moreno 1, Bouti 1, Lakatos 1.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.