Vb-felkészülés - a kapitány elégedett a felmérések eredményével

doszerk - 2023. július 14. 13:00

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elégedett azokkal az eredményekkel, amelyeket a női kézilabda-válogatott játékosai produkáltak a győri edzőtáborban.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Az edző elmondta, a magyar szövetségnek és a klubcsapatoknak köszönhetik az összetartás lehetőségét. Mint kifejtette, erőnlétfejlesztés, csapatépítő programok és két labdás edzés szerepel a menetrendben, ennél többet nem lehet kihozni ebből a hétből, hiszen a játékosok hetek óta nem fogtak labdát. A felméréseken jó adatok születtek, sőt tavaly október-novemberhez képest is javultak. Golovin úgy fogalmazott, vannak még olyan dolgok, amiken javítani kell, de az összkép nagyon pozitív. Hozzáfűzte, a két édesanya, Szöllősi-Zácsik Szandra és Debreczeni-Klivinyi Kinga azért nem tagja a jelenlegi keretnek, hogy a családjukkal lehessenek, Szikora Melinda, Faluvégi Dorottya és Papp Nikolett pedig már a külföldi klubcsapatuknál vannak, de a hivatalos válogatott heteken ők is csatlakoznak majd a többiekhez.

A következő összetartás augusztusban lesz, amikor a lengyel válogatottal szerettek volna felkészülési mérkőzést játszani, de a lengyelek visszamondták a lehetőséget, ezért a Ferencvárossal lesz közös edzése és meccse a magyar válogatottnak. Ősszel az Eurokupában a norvégok és az osztrákok lesznek az ellenfelek, utána Németországban, a világbajnokság előtt pedig Hollandiában játszanak edzőmeccseket. A decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság kapcsán a szövetségi kapitány megjegyezte, a csoportban és az azonos ágon szereplő csapatok közül Svédország, Montenegró és Horvátország is a magyarok előtt van pillanatnyilag, de mindent megtesznek, hogy elérjék a céljukat.

Golovin arra is kitért, hogy a közeljövőben a Győr és a Ferencváros új vezetőedzőjével, az egyaránt dán Ulrik Kirkelyvel és Martin Albertsennel is felveszi a kapcsolatot, és úgy tudja, mindketten jó kapcsolatot akarnak ápolni a válogatottal.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.