Biztos siker az edzőmeccsen

spigott - 2023. augusztus 12. 15:00

Hullámzó, de nagy iramot hozó csatában győzte le 34-30-ra a dél-koreai SK Sugar Gliders együttesét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Újabb felkészülési mérkőzés várt pénteken a Dunaújváros Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatára, mely a dél-koreai SK Sugar Gliders együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az ázsiai gárda szűkös kerettel, tizenkét játékossal érkezett városunkba, míg a mieinktől Horváth és Szalai hiányzott ezúttal sérülés miatt.

Ahogy az várható volt, nagy iramban kezdték a felek a találkozót, melynek első perceiben a Kohász kézilabdázói voltak pontosabbak a kapuk előtt, így az első három gólt a mieink szerezték. A folytatásban egyre többször találta meg a hálóhoz vezető utat a vendégcsapat is, de a nagy rohanásban továbbra is a mieink voltak a hatékonyabbak, így 10. percben már 7-4-re vezetett a Rapatyi-gárda. Ekkor jött azonban egy kisebb hullámvölgy a sokat cserélő házigazdáknál, s ezt ki is használta a nyitott védekezéssel operáló ellenfél, mely a 17. percre kiegyenlített sőt, nem sokkal később már a vezetést is magához ragadta (11-12). A félidő hajrájára rendezte sorait együttesünk, mely fordított, s a szünetre 17-16-os előnnyel vonulhatott.

Végh Zoltán felvételei

A fordulást követően szűk öt percig tudta tartani a DKKA tempóját az ellenfél, ám 20-18 után egyre többször hozta zavarba vetélytársát együttesünk, mely feljavuló védekezésének, illetve gyors lerohanásainak és pontos átlövéseinek köszönhetően fokozatosan lépett meg ellenfelétől. A játékrész derekán hét gól (28-21) volt a mieink előnye, s hiába két időt a dél-koreai alakulat, az utolsó tíz percre fordulva már 32-24-es hazai fórt mutatott az eredményjelző. A mérkőzés véghajrájában ismét kicsit több hiba csúszott a mieink játékába, míg a dél-koreai alakulat újra megtalálta jobb formáját, de hiába küzdött nagyot, s jött vissza három gólra is az ellenfél, az utolsó szó joga a Kohászé volt, mely végül 34-30-as sikerrel zárta a nagyon hasznos tapasztalatokat hozó felkészülési találkozót.

DKKA – SK Sugar Gliders 34-30 (17-16)

DKKA: Oguntoye - Agócs 4, Trawczynska 6, Moreno 2, Nick 2, Bouti 2, Sallai 5. Csere: Wéninger 1, Bartók (kapusok), Borgyos 3, Lakatos 3, Csáki 2, Paróczy 1, Horváth A. 1, Krupják-Molnár 2, Gajdos, Kovács V. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.