Egyéni csúcsok és fényes érmek a medencében

spigott - 2023. augusztus 1. 12:30

Több pontszerző eredménnyel, valamint két ezüstéremmel zárták a DKSE úszói a Hódmezővásárhelyen megrendezett Országos Gyermek Bajnokság küzdelmeit.

Kép forrása: DKSE úszó szakosztály

Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték meg az úszók Országos Gyermek Bajnokságát július 26. és 29. között, s a megméretésre két dunaújvárosi úszó, Nagy Emma és Nagy Péter kvalifikálta magát a DKSE versenyzői közül.

A viadal nyitónapján Péter és Emma is döntőbe jutott 200 pillangón, s előbbi a negyedik, míg utóbbi az ötödik helyen zárta a szám küzdelmeit, míg 800 gyorson Emma a hetedik, 1500 gyorson Péter a hatodik helyen végzett. A második versenynapon Emma 400 gyorson mérette meg magát, ahol a nyolcadik helyet csípte meg, míg Péter 100 háton úszta meg egyéni legjobbját, ami ezúttal az ötödik helyhez volt elég.

Pénteken már éremből is jutott a dunaújvárosi úszóknak, ugyanis Nagy Péter nyolc másodpercet faragott egyéni legjobbján 200 gyorson, amivel a legjobb idővel került a fináléba, ahol tovább javított addigi legjobb idején, s ezzel egy nagyon szépen fénylő ezüstérmet szerzett az erős mezőnyben. Emma 100 pillangón jutott be a legjobbak közé az ötödik helyen, s a döntőben megtartotta helyét, így újabb pontszerző helyezésnek örülhetett a nap végén.

Az utolsó napon is több fináléban úszhattak Berzlánovits Éva tanítványai, akik közül Emma 1500 gyorson végzett a hetedik helyen, míg Péter 200 háton az ötödik, majd 800 gyorson, egyéni legjobbján 37 másodperces (!) javítással a második helyen csapott célba, újabb éremmel örvendeztetve meg az érte szorítókat.

A rovat további hírei: Sport

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.