Ezüstös kezdés Debrecenben

spigott - 2023. augusztus 4. 12:30

Jól szerepeltek a dunaújvárosi úszók a debreceni ifjúsági bajnokság első két versenynapján.

A Debreceni Sportuszodában rendezik meg az úszók Ifjúsági Bajnokságát augusztus 2. és 5. között, s a megméretésen természetesen ott vannak a DKSE tehetséges versenyzői is, akik hatfős különítménnyel (Bor Tamás, Kurucz Péter, Markovics Benedek, Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor, Eszenyi Ábel) vágtak neki a viadalnak.

Méghozzá remekül, ugyanis a nyitónapon Kovács-Seres Hunor révén sikerült egy ezüstérmet szerezniük. A dunaújvárosiak kiválósága 1500 gyorson ugrott medencébe szerdán, s bár a pécsi Hartmann Mátét nem tudta legyőzni, a harmadik helyezettnek közel fél percet adva végzett az előkelő második helyen. Eközben Eszenyi Ábel 100 mellen jutott be a "B" döntőbe, ahol a harmadik helyen végzett, míg Kenyér Lilla 50 háton jutott fináléba, ahol egyéni legjobbját megjavítva csapott célba a nyolcadik helyen.

Képek forrása: DKSE úszó szakosztály

Csütörtökön Lilla 200 pillangón és 100 háton mérette meg magát, s előbbi számban egyéni legjobbját megúszva szerezte meg a rendkívül előkelő ötödik helyet, míg 100 háton a "B" döntő hatodik helyét csípte el. Hunor 400 gyorson jutott a döntőbe, ahol ismét ezüstéremig jutott Hartmann Máté mögött, így úszóink jelenleg két ezüstéremmel állnak az összesített éremtábla 12. helyén.

A rovat további hírei: Sport

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.