Színes program Szigetváron

spigott - 2023. augusztus 30. 17:00

A sportági képzés mellett a hazafias nevelés is szerepet kapott a Gurics György BDSE birkózóinak szigetvári edzőtáborában.

Sikeres és tartalmas edzőtáborozáson vettek részt a Gurics György BDSE ifjú birkózói Szigetváron augusztus 21. és 25. között, ahol összesen huszonegy sportoló és két edző képviselte a mezőfalvi egyesületet. A programot a Honvédelmi Sportszövetséghez benyújtott sikeres pályázatuknak köszönhetően valósíthatták meg, számolt be az eseményről Tombor István, a DKSE birkózó szakosztályának vezetőedzője.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

A szakembertől megtudtuk, hogy az edzések mellett nagy hangsúlyt fektettek a hazafias nevelésre, ezért a sportági képzés mellett – a pályázat elemeként – tanítványaik az oktatók segítségével ismerkedhettek meg különböző lőfegyverek használatával. Kipróbálhattak légpuskát, lézer és airsoft fegyvereket, valamint az íjászatot is. Ezek a programok hatalmas élményt nyújtottak mindenkinek. A nagy nyári melegben fürdőzések és a látványosan kiépült szigetvári várban az interaktív várpedagógiai foglalkozás és a fegyverbemutató színesítette a programot.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.