Hazai rajt a Magyar Kupában

spigott - 2023. szeptember 29. 12:00

A III. Ker. TVE elleni kupapárharccal vág neki az új szezon hazai küzdelmeinek a DFVE női vízilabda csapata ma, illetve szombaton este.

Kép: DO-archív

A bajnoki nyitányra még egy pár napot várni kell, de a Magyar Kupában már ma, illetve holnap is lesz feladata a DFVE női vízilabda csapatának, mely a III. Ker. TVE elleni kupapárharccal kezdi meg a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a hazai porondon. Vad Lajos együttese ma este hét órától hazai medencében, a Fabó Éva Sportuszodában fogadja a fővárosiakat a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén, míg a visszavágóra a III. Kerületi TVE uszodában kerítenek sort a felek, szombaton este fél héttől.

A mieink kiemeltek voltak az első körben, ugyanakkor a fővárosiak Szentesen szerepeltek a selejtezőben, s a házigazdákat szoros csatában, míg a Tatabányát simán legyőzve jutottak tovább az első helyen, s biztosak lehetünk abban, hogy Dunaújvárosba is a bravúr reményében érkeznek. A két gárda nem is olyan régen már összemérte egymással erejét egy horvátországi felkészülési torna fináléjában, ahol a mieink a rendes játékidőben elért 16-16-os döntetlen után, végül 18-16-os sikert arattak mai vetélytársuk ellen.

A mieink felkészülése nem alakult a legsimábban, ugyanis a hét elején nyolc dunaújvárosi játékos (Dobi Dorina, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Kardos Dominika, Mahieu Geraldine, Maczkó Lilla, Pál Réka, Szabó Nikolett) is részt vett a válogatott első összetartásán, ám az is biztos, hogy együttesünk ennek ellenére is a győzelem, s a továbbjutás reményében ugrik medencébe a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.