Gyermek gálán bizonyíthattak a birkózók

spigott - 2023. november 22. 17:00

Jól szerepeltek a DKSE és fiókszakosztályainak ifjú versenyzői az Ősiben megrendezett meghívásos gyermek birkózó gálán.

Kép forrása: DKSE birkózó szakosztály

Meghívásos gyermek gálát rendezett a székesfehérvári Honvéd Szondi SE Ősiben november 18-án, azzal a nem titkolt céllal, hogy az utánpótlás nevelés és kiválasztás lehetőségeit bővítse, sikerélményt biztosítson a birkózással ismerkedő gyermekek számára, valamint a meghívott egyesületek erőszintjét felmérje. A verseny lebonyolítását is ennek fényében alakították ki, ugyanis a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) versenyrendszerétől eltérve, négyfős csoportokat alakítottak ki, hogy mindenki kellő számú mérkőzést vívhasson a nap folyamán és nem utolsó sorban sikerélménnyel térjen haza.

A gálán 11 egyesület, köztük a Vasas, a Kőbánya SC, a Kőszeg, a Bócsa, az Érd, a Veszprém, a Győr és a házigazda mellett a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 155 birkózó palántával sorakoztak fel, árulta el érdeklődésünkre Tombor István, a DKSE vezetőedzője, aki természetesen az eredményekről is beszámolt honlapunknak.

Nagy Noémi felvétele

– A versenyen több olyan tanítványunk volt, akinek ez volt az első megméretése. Ebben a korosztályban még nem az volt a fontos edzőink számára, hogy a mérkőzés végeztével kinek a kezét emelik a magasba, hiszen a tanulási folyamat legelején járnak, hanem az, hogy versenykörülmények között próbálják kivitelezni az edzéseken tanult technikákat. A birkózás sportág űzéséhez szükséges akaraterőből, küzdeni tudásból, mondhatni az egészséges virtusból mindenki ötösre vizsgázott. A gyerekek számos arany-, ezüst- és bronzéremnek örülhettek az esemény végén.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.