Hullámzó játék, de továbbjutás a kupában

spigott - 2023. november 14. 18:31

Az első félidőben remekül, a másodikban nagyon sok hibával játszott, de így is bejutott a Magyar Kupa negyedik fordulójába a DKKA felnőtt együttese a Komárom ellen.

kép: DO-archív

A Magyar Kupa harmadik fordulójában lépett pályára a DKKA felnőtt csapata, mely az NB I/B-s Komárom ellen mérette meg magát ma délután öt órától. A továbbjutás esélyesei egyértelműen a mieink voltak, s ennek megfelelően, két gyors góllal kezdték is a meccset kézilabdázóink. Erre ugyan kettővel válaszoltak a vendégek, ám a következő négy percben sorozatban ötöt lőve húzott el ellenfelétől a Kohász (7-2). Az alap tehát megvolt a jó folytatásra, s bár a több volt dunaújvárosi játékossal felálló vendégek igyekeztek becsülettel, kézilabdázóink magabiztosan tartották sőt, növelték is fórjukat, így 16. percben már időt kért a Komárom (13-6).

A rövid pauza, illetve az azt követő sorcsere sem törte meg a Kohász lendületét, s hiába talált be többször is a komáromi alakulat, a túloldalon Sallai, Lakatos, valamint Gajdos és betalált, így a 23. percben már megvolt a "tíz közte" (19-9). A félidő hajrájában egyszer ugyan visszajött tíz alá a vendégcsapat, de az utolsó percek ismét a mieinké voltak, akik Bouti, Agócs és Gajdos találatainak köszönhetően 25-14-es vezetéssel vonulhattak a félidei pihenőre.

A második felvonás legnagyobb kérdése már nem a továbbjutás volt, hanem az, hogy tetemes előnye tudatában képes lesz-e továbbra is koncentráltan, fegyelmezetten játszani együttesünk. A játékrész első tíz percében elsősorban a koncentrációval akadtak problémái a mieinknek, akik több tiszta ziccert is kihasználatlanul hagytak, így ezt az időszakot 4-3-ra elvitték a vendégek (28-18). A folytatás sem alakult túl szépen, mert továbbra is sok hibával játszottak kézilabdázóink, így a lelkes komáromiak tovább csökkentették hátrányukat (29-22).

A mieink ekkor sem tudtak kijönni a gödörből, mert hiába léptek el Sallai és Lakatos révén újra kilenccel, 31-22 után nyolc perc alatt hét gólt kapott, s csak egyet szerzett a Kohász, így az 58. percben már csak három volt az előny. A véghajrában Bouti góljára még Temes válaszolt, így a DKKA 33-30-as sikerrel jutott be a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

DKKA – Komárom VSE 33-30 (25-14)

DKKA: Wéninger – Krupják-Molnár 3, Horváth P. 3, Szalai 5, Nick 2, Borgyos 2, Agócs 4. Csere: Bartók (kapus), Sallai 3, Bouti 2, Lakatos 4, Csáki 1, Gajdos 4. Vezetőedző: Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.