Vért adni év végén is nagyon-nagyon menő

Öcaline - 2023. december 5. 12:30

Ünnepi hangolódások így is, úgy is: szokásos havi donortoborzónk mellett a különleges alkalmakról, valamint a több év kényszerszünet után újra rendezendő köszöntésről is beszámolunk. Ajándékozni öröm – miért ne tenne így a vérével!?

A decemberben esedékes, a véradáshoz kapcsolódó tudnivalókat Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője összegezte lapunknak.

Újra együtt ünnepelnek

Mint hangsúlyozta, hosszú évek kényszerszünete után örömteli, hogy újra sikerül év végi ünnepségen köszönteni a jubiláló véradókat, méghozzá egy nem mindennapi programmal rukkolnak ki:
– A véradók napi ünnepséget december 22-én tartjuk a Bartók Kamaraszínházban. Hosszú évek kényszerszünete után most végre együtt köszönthetjük a jubiláló véradókat, akik személyes példájukkal is segítik a munkánkat. Ők a legkitartóbb önkénteseink, kiemelt figyelmet és megbecsülést érdemelnek, nagy-nagy köszönet járt mind áldozatvállalásukért, mind példaadásukért. Éppen ezért a köszöntő után egy különleges meglepetéssel is szeretnénk köszönetet mondani nekik: a Bartók társulatának díszelőadására, a Máli néni című komédiára várjuk őket a színházteremben.
Feth Katalin elmondta, már elküldték a meghívót az érintett önkénteseknek – az esemény ugyanis előzetes jelentkezéshez kötött. A részvételi szándékot a 70/933-8515-ös számon vagy a dunaujvaros@voroskereszt.hu e-mail címen jelezhetik az ünnepeltek. Aki nem kapott meghívót, de jubilált – vagyis elérte az 50, 60, 70, 80 vagy a fölötti véradást –, annak szintén jeleznie kell a fenti elérhetőségek bármelyikén!

Meglepetésekkel is készülnek

A területi vezető érdeklődésünkre elárulta, a decemberi alkalmakat is az ünnepekre hangolva szervezik – többször apró ajándékokkal, jelképes figyelmességekkel is készülnek:
– Az iskola kitelepülések szünetelnek decemberben, üzemi helyszín is csak egy akad, viszont három különleges program is várható: december 5-én az MMK-ban lesz véradás, és persze a Mikulás jegyében készülünk, a Decathlon a sportos önkénteseket várja, míg a két ünnep között óévbúcsúztatóval körítjük a Városvédők Újtelepért Egyesülettel közös akciónkat a volt újtelepi iskolában. Igyekszünk egyébként is az ünnepekre hangolódni; a karácsony előtti héten – vagyis a december 18-22. között szervezendő alkalmakon – szaloncukorral, míg a két ünnep közötti véradásokon lencsével kedveskedünk önkénteseinknek. Ezzel kívánunk boldog ünnepeket és eredményekben gazdag új esztendőt minden véradónak!

Bőven lesz alkalom az önkénteseknek decemberben is!

Amint a fentiekből kiderül, az év végén sem csökken az egészségügy vérigénye. Az aktuális donortoborzó menetrend ezúttal is finom presszió: csatlakozzon a véradók népes táborához, aki teheti – és mentsen meg három életet!

december 5., kedd 14-18 óra – Munkásművelődési Központ (Apáczai Csere János utca 11.)
december 7., csütörtök 6.30-11.30 óra – Dunaferr ISD Power (zárt véradás)
december 12., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
december 14., csütörtök 14-17 óra – Decathlon (Dújv. Kandó K. tér 12.)
december 19., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
december 21., csütörtök 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
december 28., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
december 28., csütörtök 11-15 óra – Városvédők Újtelepért Egyesület (Móra Ferenc utca és Vak Bottyán utca sarok)

Ments meg három életet – tudván tudva, hogy minden csepp számít, és ahogy a címben is olvasható: vérd adni év végén is menő!

(Fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.