A hajrában döntött a Budaörs

spigott - 2024. január 20. 18:36

A mérkőzés nagyobbik részében vezetett a DKKA csapata a Budaörs otthonában, de a jobban hajrázó házigazdák végül 28-26-ra legyőzték kézilabdázóinkat.

Kép: DO-archív

Nagyon nehéz hatvan perc várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére, mely a tabellán éppen mögötte álló, de több volt, vagy jelenlegi válogatottat felvonultató Budaörs otthonában folytatta a bajnokságot ma délután öt órától.

Kézilabdázóink igyekeztek jól felkészülni vendéglátójukból, mely hamar megszerezte a vezetést, de a mieink három lőtt góllal ragadták magukhoz mégis az irányítást (1-3). A folytatásban többször is egyenlíteni tudott a Budaörs, de rendre Buday Dániel alakulatának kellett futnia az eredmény után (5-6). Szalai találata után újra kettővel vezettek kézilabdázóink, s bár sorozatban három gólt szerezve fordítottak a házigazdák, Agócs duplájával, valamint Borgyos és Kopecz találataival ismét magához ragadta az előnyt együttesünk (10-11). A félidő hajrájához közeledve Bouti, majd Oguntoye (!) lőtt fontos gólt, de a hazaiak sem akartak lemaradni, így bőven ígért még izgalmakat a második felvonás, melynek 15-13-as előnyből vágtak neki az akadémisták.

Bár a térfélcsere után a mieink szerezték az első találatot, nem sokáig örülhettek háromgólos előnyüknek, mert a vendéglátók a 38. perchez érve utolérték Szalai Babettéket, s 18-18-nál kezdődhetett minden elölről. Kézilabdázóink kettős emberhátrányban is visszavették a vezetést Borgyos révén, majd egészen a 48. percig tartották minimális előnyüket, ám ekkor Debreczeni-Klivinyi és Szekerczés találataival fordítani tudott a Budaörs (22-21). Innentől a mieinknek kellett futniuk ellenfelük után, s bár 24-24-is rendre sikerült egyenlíteni, egy 3-0-s sorozattal meglépett együttesünktől a hazai gárda az 56. perchez érve (27-24). Ugyan Kopecz megtörte a mieink gólcsendjét, a véghajrában sajnos nem tudott már feljebb zárkózni együttesünk, így a Budaörs örülhetett a 28-26-os győzelemnek, s ezzel együtt annak is, hogy megelőzte kézilabdázóinkat a bajnoki táblázaton.

Budaörs – DKKA 28-26 (13-15)
Gólszerzőink: Agócs 7, Kopecz 4, Trawczynska 4, Szalai 2, Sallai 2, Borgyos 2, Horváth 1, Paróczy 1, Bouti 1, Nick 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.