A négyes döntőért játszik a DKKA

spigott - 2024. január 31. 7:30

A DVSC ellen lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a Magyar Kupa ötödik fordulójában a sportcsarnokban ma délután öt órától.

Kép: DO-archív

Szorosabb meccsben reménykedtek kézilabdázóink a címvédő Győr ellen, de az ETO ezúttal is igazolta klasszisát, s magabiztosan nyerte a két gárda szombati bajnokiját a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Sokáig azonban nem búslakodhatott együttesünk, ugyanis ma már újabb feladat vár dr. Paic Róbert és Virág Roland alakulatára, mely a DVSC elleni kupamérkőzésen lép pályára a Dunaújvárosi Sportcsarnokban délután öt órától.

Ami az akadémistákat illeti, kézilabdázóink előbb a Komárom (33-30), majd a Békéscsaba (31-27) elleni győzelemmel jutottak el a legjobb nyolc közé, ahonnan a Győr a Kisvárda elleni 37-19-es, míg a Mosonmagyaróvár az Esztergom elleni 32-24-es sikerrel már biztosította helyét a sorozat négyes döntőjében. A debreceniek a harmadik fordulóban kapcsolódtak be a kupaküzdelmekbe, méghozzá rögtön a Vác ellen, s egy végletekig kiélezett meccsen, 26-26-os döntetlennel jutottak tovább.

A két gárda a bajnokságban már összemérte egyszer egymással erejét, s a debreceni összecsapáson a hazaiak örülhettek a 31-19-es győzelemnek. Ugyan a mai kupameccs esélyesének inkább a DVSC számít, ez nem jelenti azt, hogy kézilabdázóink ne követnének el mindent azért, hogy meglepjék ellenfelüket, árulta el Virág Roland edző.
– A Debrecen egy BL-ben vitézkedő csapat, nem lesz könnyű dolgunk, ha tovább szeretnénk jutni, s a hazai pálya miatt a döntetlen sem lenne ehhez elég, szóval mindenképpen győznünk kellene a négyes döntőbe kerülésért. Megpróbálunk mindent megtenni egy ilyen erős csapat ellen is a továbbjutásért, dolgoztunk, gyakoroltunk, megpróbáltuk kijavítani azokat a hibáinkat, melyek az elmúlt mérkőzéseken benne voltak a játékunkban. Hazai mérkőzésről lévén szó, természetesen most is várjuk a szurkolókat, akik a Győr ellen is fantasztikus hangulatot teremtettek, a B-közép szinte a nyolcadik ember a pályán, nagyon nagy segítséget nyújtanak nekünk, várjuk őket szeretettel.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.