Könnyed DEAC-siker a sportcsarnokban

spigott - 2024. január 13. 12:30

Csak az első játszmában tudta valamelyest megnehezíteni a vendég debreceniek dolgát a DKSE röplabda csapata a két gárda péntek esti bajnokiján.

A tabellán második DEAC elleni hazai összecsapáson mérette meg magát a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraligában pénteken este fél nyolctól. A mérkőzésnek egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei, ám a hazai szakvezetés abban bízott, hogy a MÁV előre elleni jó játékra építve ezúttal is képesek lesznek szoros meccset játszani a fiataljaink.

Röpiseink ennek szellemében is kezdtek, Farkas nyitásai után már 5-1-re vezettek az első játékban, s bár a vendégek gyorsan feljöttek kettőre, a folytatásban is jobbára az történt a pályán, amit a mieink szerettek volna, mert egészen 17-15-ig tartotta minimális előnyét a Tomanóczy-gárda. Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy a mieinknél, a DEAC átvette a vezetést, majd fórját növelve 25-20-ra behúzta az első játékot.

A második etap eleje pont fordítottja volt az elsőnek, mert a debreceniek pillanatok alatt megléptek 6-1-re, de hiába sikerült valamelyest csökkentenie hátrányát együttesünknek, a tartalékos, de így is rutinos ellenfél lendületét nem tudták megtörni (9-14). Bagicsék a folytatásban is sokkal jobban játszottak röplabdázóinknál, így szűk húsz perc alatt megnyerték ezt a szettet is.

Végh Zoltán felvételei

Az újabb térfélcsere után hol a vendégek, hol a mieink vezettek egy-egy ponttal, s 12-10-es állásnál úgy tűnt, ebben a játszmában akár meg is szorongathatja ellenfelét a DKSE. A DEAC azonban gyorsan összekapta magát, egy 4-0-s sorozattal fordított, majd innen már mindössze négy pontot engedélyezett együttesünknek, így a harmadik játékot 25-16-ra, míg a meccset 3-0-ra behúzva vitte el a három pontot a sportcsarnokból.

DKSE – DEAC 0-3 (-20, -15, -16)

DKSE: Németh, Vadász, Kisházi, Gőczi, Juhász, Farkas, Kuti (liberó). Csere: Béres, Makó, Peredi, Papp, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

2024. júl. 25.

A magyar válogatott 31-28-ra kikapott a címvédő és világbajnok franciáktól csütörtökön a párizsi olimpia női kézilabdatornájának első fordulójában.

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

2024. júl. 25.

Örömteli esemény, hogy vasárnapra is jutott egy olimpikon köszöntés – a dunaújvárosi születésű Klujber Katrin a magyar női kézilabda válogatott tagjaként utazik az olimpiára. Az egykori DKKA játékos jelenleg az FTC színeiben játszik, izgatottan várja az ötkarikás játékokat. Hangkép.

A fővárosban kezd a Kohász

A fővárosban kezd a Kohász

2024. júl. 25.

Idegenben kezdi és idegenben is fejezi be a 2024/2025-ös bajnoki szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

DSTV: Párizsra figyelve

DSTV: Párizsra figyelve

2024. júl. 24.

Szombat délelőtt a csónakháznál folytatódott az olimpiai köszöntések sora – a dunaújvárosi Hajdu Jonatán párosban Adolf Balázzsal utazik majd az ötkarikás játékokra. Az esemény részeként a szakosztály és a DKSE vezetése kérdezte a sportolót és az edzőket az elvégzett munkáról, a felkészülésről, s persze az olimpiai reményeikről. Hangkép.

Fiatal center érkezik a fővárosból

Fiatal center érkezik a fővárosból

2024. júl. 24.

A 21 esztendős Cseh István az UTE mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

Öt dunaújvárosi dobogó Szolnokról

Öt dunaújvárosi dobogó Szolnokról

2024. júl. 24.

Két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Szolnokon megrendezett Masters Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE örökifjú kajak-kenusai.

DSTV: vendégségben a válogatott

DSTV: vendégségben a válogatott

2024. júl. 23.

A Fabó Éva Sportuszodában töltötte az olimpiai felkészülés véghajráját a több dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott. Hangkép.