Ötödik helyen zárt a magyar válogatott

doszerk - 2024. január 14. 7:00

A két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese 14-3-ra nyert a francia csapat ellen a helyosztón.

Az Európa-bajnokság magyar szempontból utolsó mérkőzésén a horvátok ellen szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta mellett Szabó Nikolett maradt ki a 15 fős keretből. A hollandiai kontinensviadalon az első negyed volt a magyarok legösszeszedettebb nyolc perce, ugyanis azon kívül, hogy többször sikerült lefordulni az ellenfélről és könnyű gólokat szerezni, hátul kiváló blokkok segítették a kapu előtt tempózó Neszmélyt, aki hatból öt lövést hárított (5-1). A második negyedben a franciák több fórt is kaptak, de az ekkor már négygólos Keszthelyi vezérletével parádésan védekezett a magyar csapat, elől pedig a francia Mahieu Geraldine szülőhazája ellen szerzett két gyönyörű centergólt (9-1).

A fordulást követően a kényelmes előnyben lévő magyarok főként védekezésben tették oda magukat, továbbra sem engedték, hogy betaláljon az ellenfél, helyenként hangosan bíztatták egymást egy-egy blokkra, vagy éppen a rivális magyar játékosának, Hertzka Orsolyának a szoros őrzésére (11-1). Az Eb utolsó negyedét Keszthelyi hatodik találata vezette fel - Vályi gyönyörű passzát húzta a hálóba -, a franciák a játékrész felénél fórból törték meg több mint húszperces gólcsendjüket, előtte időkérés előzte meg a figurát. A riválisnak így sem volt esélye a részsikerre, a vége 14-3 lett. Az már az olaszokkal szembeni negyeddöntős vereséggel eldőlt, hogy a magyar csapat az Eb-n nem szerez olimpiai kvótát, erre az utolsó lehetősége a februári dohai világbajnokságon lesz.

Képek forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

"Úgy nyertük meg ezt a mérkőzést, ahogyan azt szerettük volna. Olyan játékkal, olyan védekezéssel és egyéni teljesítményekkel, amire szükség van. Persze nekünk, bár a franciák sokat fejlődtek, nem ellenük kell a legjobb játékunkat hozni" - értékelte röviden az összecsapást Mihók Attila, aki szerint továbbra is kulcskérdés, hogy egy-egy rossz pillanaton minél hamarabb túllépjen a gárda. "Nem ragadhatunk le egy-egy hibánál, egy elhibázott lövés vagy rossz blokk után, nekünk minden mérkőzésen az utolsó másodpercig harcolnunk kell, hiszen lehet, hogy az olimpiai kvóta Dohában az utolsó meccsünk utolsó percében dől majd el, erre kell felkészülnünk rendkívül alázatosan" - tette hozzá a tréner. Mihók Attila elmondta, ugyan nincs rá sok idő, de a legfontosabb, hogy következő három napban mindenki kipihenje magát, ezt követően azonban folytatódik a munka. "És mindenki tudja azt, hogy tartunk valahol, nem kell semmit elölről kezdenünk, ezt kell bevésni a fejekbe" - fűzte hozzá Mihók Attila. A szövetségi kapitány hozzátette, a statisztikák alapján a védekezésben kell a legtöbbet fejlődniük, ugyanis az első öt csapat közül ők kapták a legtöbb akciógólt és az éles meccseken csakis ezeknek a "drasztikus csökkentésével" lehet esélyük a győzelemre.

Magyarország-Franciaország 14-3 (5-1, 4-0, 2-0, 3-2)
Gólszerzők: Keszthelyi 6, Vályi, Mahieu 2-2, Parkes, Rybanska, Garda, Leimeter 1-1, illetve Vernoux, Dhalluin, Daule 1-1

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

2024. júl. 25.

A magyar válogatott 31-28-ra kikapott a címvédő és világbajnok franciáktól csütörtökön a párizsi olimpia női kézilabdatornájának első fordulójában.

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

2024. júl. 25.

Örömteli esemény, hogy vasárnapra is jutott egy olimpikon köszöntés – a dunaújvárosi születésű Klujber Katrin a magyar női kézilabda válogatott tagjaként utazik az olimpiára. Az egykori DKKA játékos jelenleg az FTC színeiben játszik, izgatottan várja az ötkarikás játékokat. Hangkép.

A fővárosban kezd a Kohász

A fővárosban kezd a Kohász

2024. júl. 25.

Idegenben kezdi és idegenben is fejezi be a 2024/2025-ös bajnoki szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

DSTV: Párizsra figyelve

DSTV: Párizsra figyelve

2024. júl. 24.

Szombat délelőtt a csónakháznál folytatódott az olimpiai köszöntések sora – a dunaújvárosi Hajdu Jonatán párosban Adolf Balázzsal utazik majd az ötkarikás játékokra. Az esemény részeként a szakosztály és a DKSE vezetése kérdezte a sportolót és az edzőket az elvégzett munkáról, a felkészülésről, s persze az olimpiai reményeikről. Hangkép.

Fiatal center érkezik a fővárosból

Fiatal center érkezik a fővárosból

2024. júl. 24.

A 21 esztendős Cseh István az UTE mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

Öt dunaújvárosi dobogó Szolnokról

Öt dunaújvárosi dobogó Szolnokról

2024. júl. 24.

Két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Szolnokon megrendezett Masters Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE örökifjú kajak-kenusai.

DSTV: vendégségben a válogatott

DSTV: vendégségben a válogatott

2024. júl. 23.

A Fabó Éva Sportuszodában töltötte az olimpiai felkészülés véghajráját a több dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott. Hangkép.