Védekezésben kell fejlődnie a válogatottnak

doszerk - 2024. január 12. 12:30

Összességében elégedetten értékelte a britek elleni mérkőzést Mihók Attila, női vízilabda válogatottunk társ szövetségi kapitánya.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagyon sima, 21-5-ös győzelmet aratott a britek elleni Eb-találkozón a magyar női vízilabda válogatott, mely így az ötödik helyért játszhat az Eindhovenben zajló kontinensviadalon. Együttesünk az első percektől kezdve uralta a mérkőzést, s esélyt sem adott ellenfelének a szoros csatára, ám mint azt Mihók Attila szövetségi kapitány kiemelte, erre számítottak is, s biztos abban, hogy a franciák ellen nehezebb mérkőzés vár rájuk.

"A legfontosabb, hogy újra örömöt leljünk egy csapatként a vízilabdában. Egy picit ilyenkor mindenki bezárkózna és magában próbálná tisztázni ezeket a dolgokat, de erre most egyszerűen nincs lehetőségünk. Azt kell csinálunk tovább, amit elkezdtünk, elsősorban a védekezésben kell fejlődnünk" - utalt vissza az MTI érdeklődésére Mihók Attila még az olaszok elleni negyeddöntős vereséget követő érzésekre.

A britek elleni összecsapással kapcsolatban a társ szövetségi kapitány kiemelte, ez egy olyan meccs volt, melyet le kellett játszani, de tudták, hogy az ellenfél teljesen más kategóriát képvisel: "Most is próbálgattunk olyan dolgokat, melyeket korábban kevésbé, egy-egy vészhelyzetre próbálunk ilyenkor felkészülni és olyasmit elővenni, ami nincs a repertoárban."

A franciák elleni, szombati helyosztóról szólva megjegyezte, természetesen győzelmet vár. "Persze abban biztosak lehetünk, hogy a franciák komolyabb ellenállást tanúsítanak majd és nem adják nekünk oda a mérkőzést. A legfontosabb, hogy következetesen és fegyelmezetten csináljuk tovább a dolgunkat, legfőképpen védekezésben" - fogalmazott Mihók.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.