Biztos sikerrel kezdett a válogatott

spigott - 2024. február 4. 14:14

Nem okozott gondot Új-Zéland legyőzése az ezúttal két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatottnak a dohai világbajnokság első mérkőzésén.

Új-Zéland ellen kezdte meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a dohai világbajnokság csoportküzdelmeiben ma délután egy órától. A mérkőzés esélyesének a három DFVE-játékossal felálló magyar csapat számított, mely ennek megfelelően is kezdett, s Gurisatti, illetve Rybanska találataival hamar kétgólos előnyt szerzett. A folytatásban némi meglepetésre gyorsan egyenlített az ellenfél, de gyorsan jött a válasz a mieinktől, akik sorozatban háromszor mattolták ellenfelüket, így az első szünetnél már 5-2-re vezettek. A második nyolc percben Keszthelyi és Gurisatti újabb góljaival léptünk meg 7-2-re, majd az oda-vissza játékban újabb két új-zélandi és magyar találatot láthattak a nézők, s a második félidőt 9-4-es előnyből várhatták a mieink.

Képek forrása: MTI/Kovács Tamás

A térfélcsere után nagyon kapkodó volt a játék, támadásban nem volt meg a türelem, s bár a védekezés jól működött, nem sikerült növelni az előnyt. Egészen a harmadik negyed ötödik percéig, mikor Garda törte meg a mieink gólcsendjét, s hiába válaszolt erre gyorsan az ellenfél, Keszthelyi ötödik gólja után már 11-5-ös magyar fórt mutatott az eredményjelző. Az utolsó felvonás sok izgalmat már nem tartogatott, de válogatottunk sokat pontosított támadójátékán, így hiába akadtak hiányosságok a centerek körüli védekezésben, könnyedén növelte előnyét Mihók Attila gárdája, mely simán, 19-8-ra nyerte első vb-meccsét. A magyar válogatott legközelebb Szingapúr ellen ugrik medencébe kedden délelőtt fél tizenkettőtől.

Magyarország – Új-Zéland 19-8 (5-2, 4-2, 2-1, 8-3)
Gólszerzőink: Gurisatti 6, Keszthelyi 5, Leiemter, Parkes 2-2, Rybanska, Szilágyi 1, Garda 1, Mahieu 1.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.