Győzött a rutin Miskolcon

spigott - 2024. február 5. 16:00

Három szoros játszmában szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga vasárnap esti fordulójában.

Kép: DO-archív

Nehéz feladat várt a DKSE fiatal röplabdázóira az Extraliga legutóbbi fordulójában, ugyanis Tomanóczy Tibor gárdája idegenben, a MEAFC-Miskolc ellen mérette meg magát vasárnap este. Bár a mérkőzés esélyesei a hazaiak voltak, röpiseink jól álltak bele a csatába, s csak az első felvonás derekához közeledve tudott ellépni vetélytársuk négy egységgel (11-7). A DKSE fiataljai azonban sorozatban szerzett három ponttal jöttek vissza a vendéglátókra, majd egészen 21-20-ig ott loholtak a nyomukban. A szett hajrájában azonban győzött a rutin, mert az utolsó hat pontból négyet a miskolciak szereztek, akik ezzel be is húzták a nyitó játékot (25-22).

A térfélcsere után lendületben maradt a hazai gárda, mely egy 6-2-es sorozattal kezdett, de a 12-11-nél megint szoros volt az állás. Nem sokáig sajnos, mert egymás után három jó támadással lépett el újra a Miskolc, ám 17-12-es hazai vezetésnél újra magukra találtak fiataljaink, s 20-19-nél felcsillant a remény az egyenlítésre. A hazaiak viszont másként gondolták, s ahogy az első felvonásban, úgy a második hajrájában is jobban összpontosítottak, s 25-20-as részsikerrel duplázták meg előnyüket.

Hiába a kétszettes hátrány, röplabdázóink nem engedték el a meccset, a harmadik szettben jobban kezdtek ellenfelüknél, s akkor sem estek kétségbe, mikor a miskolciak fordítani tudtak, mert egy 5-1-es sorozattal újra megléptek kettővel vendéglátójuktól (11-13). Ekkor jött azonban egy komolyabb hullámvölgy a mieink részéről, s ezt hat szerzett ponttal bosszulta meg a házigazda, mely innentől már tartotta két-hárompontos vezetését, s egy újabb 22-re megnyert játékkal zárta le a találkozót.

MEAFC-Miskolc – DKSE 3-0 (22, 20, 22)

DKSE: Béres, Németh, Makó, Kisházi, Juhász, Farkas, Kuti (liberó). Csere: Cserép, Peredi, Herceg, Papp. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.