Veszprémi továbbjutás a kupában

spigott - 2024. február 19. 12:30

Nagy küzdelemre késztette az NB I harmadik helyezettjét a Dunaújváros Futsal csapata, de végül a veszprémiek jutottak tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

Kép: DO-archív

Nehéz feladat várt a Dunaújváros Futsal együttesére vasárnap este fél nyolctól, ugyanis Tóth Árpád alakulata az NB I-ben harmadik Veszprém gárdáját látta vendégül Rácalmáson a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

A továbbjutásról ez az egyetlen találkozó döntött, s bár egyértelműen a több volt dunaújvárosi játékossal felálló vendégek voltak a favoritok, futsalosaink jól álltak bele a csatába. Ezzel együtt a meccs első gólját a veszprémiek szerezték Lux Bence révén, de Kiss Patrik három perccel később, a játékrész derekán egalizálni tudott a hazai szurkolók nagy örömére (1-1). A folytatás is kiegyenlített játékot hozott, de a kapuk előtt a vendégek voltak pontosabbak, s 16. percben Tatai József, majd a lefújás előtti pillanatokban Gerencsér Antal volt eredményes, így a szünetre 3-1-es Veszprém-fórral vonulhattak a felek.

A második felvonásból mindössze hat perc telt el, mikor tovább növelte vezetését az ellenfél, melyből Kiss Milán volt eredményes, s ezzel már eldőlni látszott a találkozó (1-4). Futsalosaink ekkor sem adták fel a küzdelmet, minden labdáért megküzdöttek, de hiába jutottak el többször is ellenfelük kapujához, nem tudták csökkenteni hátrányukat, így a Veszprém végül 4-1-es sikerrel jutott be a Magyar Kupa következő fordulójába.

A vereség ellenére sem volt azonban elégedetlen Tóth Árpád edző, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy csak egy játékelemben nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel.
– Gratulálok. Veszprém csapatának, megérdemelten jutott tovább. Végig egyenlő partnerei tudtunk lenni a Veszprémnek, de a pontrúgásaikkal sajnos nem tudtunk mit kezdeni. Ezzel együtt dicséret illeti a srácokat, hogy egy profi klubbal fel tudták venni a versenyt.

Dunaújváros Futsal – 1. Futsal Club Veszprém 1-4 (1-3)
Gólszerzők: Kiss P., ill.: Lux, Tatai, Gerencsér, Kiss M.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Szili, Varga, Kuti, Kiss P. Csere: Tóth Sz. (kapus) Ivacs, Váradi, Fekete, Csányi, Puskás, Németh, Vincze. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.