Jó előjelekkel várják a bajnokságot

spigott - 2024. március 13. 7:30

Szigetvári és kecskeméti versenyeiket is szép eredményekkel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak ifjú birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Kép forrása: DKSE birkózó szakosztály

Szigetváron rendezték meg a gyermek és U10-11 korcsoport szabadfogású versenyét március 9-én, s a viadalra a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói is meghívást kaptak. A megméretésen közel 130 versenyző indult magyar és horvát egyesületeket képviselve, míg a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 17 fővel vettek részt a versenyen. Az edzők jó visszajelzést kaptak, hogy állnak a versenyzőik a közelgő országos bajnokság előtt, ami ennek a korosztálynak a legnagyobb versenye az évben. A látottak alapján nem túlzó elvárás, hogy több éremmel és pontszerző hellyel térjünk haza május 26-án Püspökladányból, az országos bajnokságról, árulta el Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

Ugyanezen a napon, egy hónappal Kecskemét után ezúttal Budapesten, az angyalföldi Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban küzdött az U15-ös korosztály a szabadfogású és női válogatottságért, s a magyarok mellett most moldovai, ukrán, lengyel, erdélyi és felvidéki birkózók is szőnyegre léptek. A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület nyolc versenyzővel képviseltette magát, közülük a nap végére hárman maradtak pontszerző helyen. Győztes selejtezők után a 38 kg-ban küzdő Tombor Benedeket kőszegi, a 75 kg-osok között Csőregi Zalánt román ellenfele állította meg a döntőbe jutásért. A szintén 75 kilós Zámbó Gergő a selejtező körben ugyanattól a román birkózótól kapott ki, mint klubtársa, így vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. A bronzéremért folytatott mérkőzésen Benedek szigetvári, Zalán pedig csapattársát utasította maga mögé, és állhatott a dobogó harmadik fokára.

Szigetvári eredmények

Gyermek korcsoport
Gyömörei Csaba 2. hely
Horváth Ármin 3. hely

U10 korcsoport
Szabó Viktória 1. hely
Boromisza Nándor 2. hely
Kovács Bene Árpád 2. hely
Erdősi Krisztofer 3. hely
Pálvalvi Csaba 2. hely
Győrfi Patrik 1. hely
Szabó-Gyarmati Dávid 2. hely
Szabó Maximilián Brendon 3. hely
Szélpál-Stadler Benett 2. hely
Szalona Mihály 3. hely

U11 korcsoport
Telek Emma Ilona 3. hely
Katona Kristóf 1. hely
Szloboda Lóránt 1. hely
Várnagy Ákos 3. hely

Kecskeméti eredmények

38 kg Tombor Benedek 3. hely
75 kg Csőregi Zalán 3. hely
75 kg Zámbó Gergő 5. hely

Helyezetlenül zárt:
Kaszala Máté
Fierpasz András
Fekete Csaba
Parádi László
Szloboda Kende

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.