Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

spigott - 2024. május 28. 7:30

Aranyéremmel, több dobogós és pontszerző helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői a korosztályos bajnokságok küzdelmeit május 25-én és 26-án.

A birkózók három korosztálya számára rendeztek országos bajnokságot a mögöttünk hagyott hétvégén, s a viadalokon természetesen ezúttal is ott voltak a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

A szombaton megrendezett kaposvári viadalon az U13-asok mérték össze erejüket, s a több mint kétszázfős mezőnyben a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics György BDSE, Enying VSE) tizenegy versenyzővel léptek szőnyegre. Az igen erős mezőnyben több pontszerző helyezés is született; Kaszala Máté (38 kg) remek birkózással bronzérmet szerzett, Pudelka Viktor (+85 kg) és Utczay Krisztián (29 kg) egyaránt az ötödik helyen végzett, míg a többi versenyző közül többen voltak olyanok, akik kis szerencsével akár a dobogóra is állhattak volna, ám végül nem jutottak be a legjobb hat közé.

Vasárnap már Püspökladányban, az U10-es és U11-es szabadfogású bajnokságon volt jelenése fiatal birkózóinknak, árulta el Tombor István vezetőedző, akitől megtudtuk, hogy erről a viadalról is nagyon szép eredményekkel térhettek haza a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

– Az U10-es korosztályban Pálfalvi Csaba (63 kg) ezüstérmet szerzett, Kovács Bene Árpád (46 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Erdősi Krisztofer (26 kg) végül az ötödik helyen végzett. Boromisza Nándor (38 kg) több győztes mérkőzést követően vereséget szenvedett, nem sikerült helyezést elérnie, Szabó Maximilián Brendon (29 kg), Hir Tamás (32 kg), Szélpál-Stadler Benett (32 kg), Szalona Mihály (35 kg), Bayerle-Berecz Levente (42 kg) szintén nem jutottak a legjobb hat közé. Az U11-es korosztályban a legnagyobb súlycsoportban (+69 kg) Kéri Dániel három győztes mérkőzést követően aranyérmet szerzett. Szloboda Lóránt (58 kg) és Szabó-Gyarmati Dávid (26 kg) egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Katona Kristóf (32 kg) az 5. helyen végzett, Szentesi Noelnek (46 kg), Rádonyi Ádámnak (58 kg), Várnagy Ákosnak (35 kg) most nem sikerült pontszerző helyen végezni.

Tombor István elárulta még, hogy az országos bajnokságok sorozata tovább folytatódik, ugyanis hétvégén az U11 és U13-as lányok küzdhetnek majd a minél előkelőbb helyezésekért Szigetváron.

A rovat további hírei: Sport

Gyorsan eldöntötte a DEAC

Gyorsan eldöntötte a DEAC

2024. szep. 23.

A remekül kezdő DEAC 5-3-as győzelmet aratva vitte el a pontokat a Dunaújvárosi Jégcsarnokból vasárnap este.

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

2024. szep. 22.

Két aranyéremmel és egy ezüsttel zárták a Központi Tornacsarnokban megrendezett szerbajnokság mai napját a DKSE tornászai.

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

2024. szep. 22.

A házigazda Kecskeméttől kikapott, a Kaposvárt viszont legyőzte a DSE Röplabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

Itthon is bemutatkozik a DAB

Itthon is bemutatkozik a DAB

2024. szep. 22.

A DEAC elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma délután öt órától.

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

2024. szep. 21.

Ugráson Mayer Gréta, míg felemáskorláton Makai Lilla bizonyult legjobbnak a Waberer's Szerbajnokság szombati döntőiben.

Végül sima győzelem

Végül sima győzelem

2024. szep. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is négygólos győzelmet aratott a Tihany elleni bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese Rácalmáson pénteken este.

Újabb hajrávereség

Újabb hajrávereség

2024. szep. 21.

Megint az utolsó percekben kapott góllal szenvedett vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában, ezúttal az Újpest vendégeként.