Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

spigott - 2024. május 4. 7:30

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

Kép: DO-archív

Nem úgy alakult a DKKA felnőtt csapatának legutóbbi mérkőzése, ahogy azt reméltük, mert csak bő negyed óráig tudtuk megnehezíteni a házigazda Mosonmagyaróvár dolgát, mely a folytatásban gyorsabban, pontosabban játszva aratott magabiztos győzelmet együttesünk felett. Az azóta eltelt szűk egy hétben újra kemény munkába vágtak a gárda tagjai, akikre szombaton újabb feladat vár, ugyanis délután öt órától az MTK csapatát látják vendégül kézilabdázóink a 2023/2024-es szezon utolsó hazai mérkőzésén.

A fővárosiak húsz mérkőzést, vagyis a mieinknél kettővel kevesebbet játszottak eddig az idei szezonban, s ezeken hét győzelem, három döntetlen és tíz vereség a mérlegük, amivel egy ponttal lemaradva követik akadémiánk felnőtt csapatát a tabella nyolcadik helyén. A két gárda fővárosi összecsapása sajnos nem hozott nagy küzdelmet, mert a hazaiak végig vezetve arattak 35-24-es sikert, így van miért visszavágnia együttesünknek, mely szeretne szépen, győzelemmel elköszönni drukkereitől, árulta el Virág Roland edző a találkozó előtt.

– Bár részfeladatokat meg tudtunk oldani, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nem örültünk a nagy arányú vereségnek, viszont tudtunk gyakorolni egy-két olyan elemet, amit a későbbiekben szeretnénk használni. Az MTK-ban több volt dunaújvárosi játékos is szerepel, mondhatni, hogy egy presztízscsata lesz, főleg annak tükrében, hogy a fővárosban nagyobb arányú vereséget szenvedtünk. Most szeretnénk ezt a kudarcot elfeledtetni, nagyon készülnek a lányok, nagyon akarják a sikert, úgyhogy sok szeretettel várunk minden szurkolót.

A rovat további hírei: Sport

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.