Döntőztek az U13-asok

spigott - 2024. június 10. 15:00

Ötödik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia csapata az U13-as bajnokság Szegeden megrendezett hatos döntőjében.

Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be.

A dunaújvárosi fiatalok a középszakasz negyedikje, a Kunhegyes ellen vágtak neki a hatos finálé csoportkörének, s bár az első két szettet elveszítették, a harmadikban sikerült szépíteniük. A negyedik felvonás is óriási küzdelmet hozott, megvolt az esély az egyenlítésre is, de a hajrát a kunhegyesiek bírták jobban, s végül 3-1-es győzelmet aratva zárták a találkozót. A következő meccset a bajnokság legjobb csapata, az Eger ellen vívták meg fiataljaink, ám sok esélyük ezúttal nem volt, mert az egriek három sima szettben diadalmaskodtak, így akadémistáink a harmadik helyen végeztek csoportjukban.

A keresztjátékban így Kecskemét B-csapata ellen húztak szerelést a Dolmán Viktor tanítványai, s a tét már a legjobb négy közé jutás volt. A fordulatokban bővelkedő összecsapás első játszmáját a kecskemétiek, a másodikat a mieink nyerték, ám a harmadik és negyedik szettben sajnos az ellenfél volt a pontosabb, mely 3-1-es sikerrel jutott be az elődöntőbe, míg a mieink az ötödik helyért folytathatták a küzdelmeket.

A helyosztón a kecskemétiek A-jelű csapata várt a mieinkre, akik az első és a második játszmát is magabiztosan behúzva léptek el vetélytársaiktól, s bár a harmadikat a KESI vitte el, a negyedikben ismét visszaállt a világ rendje, s egy nagyon sima, 12-re megnyert szettgyőzelemmel húzták be fiataljaink a meccset, s ezzel az ötödik helyen fejezték be a döntőt. A bajnokságot végül az Eger nyerte meg, mely a döntőben simán, 3-0-ra győzte le a házigazda Szegedet.

Képek forrása: hunvolley.info

Eredmények

A-csoport
Kunhegyes – DSE Röplabda Akadémia 3-1 (16, 18, -23, 22)
DSE Röplabda Akadémia – Egri VSI 0-3 (-14, -12, -7)

Keresztjáték
KESI "B" – DSE Röplabda Akadémia 3-1 (16, -18, 17, 12)

Az 5. helyért
DSE Röplabda Akadémia – KESI "A" 3-1 (16, 19, -21, 12)

Az U13-as bajnokság végeredménye: 1. Eger, 2. Szeged, 3. KESI "B", 4. Kunhegyes, 5. DSE Röplabda Akadémia, 6. KESI "A"

A DSE Röplabda Akadémia összeállítása: NémethBarna, Jamal Abdul, Naser, Jamalzaei, Gazdag Levente, Szilárdi Csongor, Szabó Endre, Meskál Márton, Gantugs Munkhnaran, Szabó Noel, Trautmann Gábor, Gergely András Mihály, Andonov Alekszandr, Csicskovics Márton.

A rovat további hírei: Sport

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.