Dunaújváros Hetilap

Két kirobbanó alkalom után komoly tervek

Öcaline - 2024. június 1. 18:30

A mögöttünk hagyott hónap két kirobbanó sikerű véradási alkalmat hozott – a Sugárúti Fesztivál keretében először szerveztek retro véradást a Kultik Moziban, és sokan látogatták meg a McDonald’s dunaújvárosi bázisához települt véradó buszt is múlt csütörtökön. 

Elégedetten nyilatkozott a hangulatról és a számokról érdeklődésünkre Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője:
– A Sugárúti véradás sikere felülmúlta a várakozásokat, végül 72 önkéntes vállalkozott véradásra a fesztivál keretében – nagyon köszönjük, hogy a forgatag színes kínálatában is szántak időt a segítségnyújtásra. Nagyon népszerű volt a McDonald’s egységéhez érkezett véradóbusz is, érdekes, hogy pont ugyanennyi, azaz 72 véradó vett részt az alkalmon.  Nagyon örültünk mindkét eredménynek, ráadásul feltűntek első véradók is – vagyis egyre több fiatal ismeri fel, hogy vért adni nagyon menő dolog!
Feth Katalin kérdésünkre kiemelte, az előttünk álló hónapban is igyekeztek a lehető legtöbb alkalmat teremteni a véradásra – a városban és a térségben is (az utóbbiak közül egy helyszínen, Előszálláson lesz véradás). Ismételt felkérésre véradást tartanak a Pálhalmai BV intézetben – az alkalom érdekessége, hogy külsősök számára is lehetőséget teremtenek a véradásra. A LIBERTY Dunaújváros, vagyis a volt Dunaferr területén a már megszokott helyszínen, a Kultúrteremben várják a dolgozókat – remélve, hogy ezúttal is rekord számú véradó vállalja a csapolást. Különleges közösségi alkalom is lesz júniusban: a Városvédők Újtelepért Egyesület immár hagyományos Garázsvásárába is várják az önkénteseket!

Várják a véradókat júniusban is – itt az összes remek alkalom a „csapolásra”!

Visszavonhatatlanul itt a nyár, folyamatosan jelentős a vérigény, így következő hónap donortoborzó tervezetét is diszkrét biztatásnak szánjuk; aki teheti, csatlakozzon bátran a véradók nagy családjához – várják az önkénteseket!
június 4., kedd 9-11 óra – Pálhalma BV (Áruház utca)
június 6., csütörtök 6.30-11.30 óra – ISD Power (zárt véradás)
június 11., kedd 15-18 óra – MMK (Apáczai Csere János utca 11.)
június 13., csütörtök  9-11 óra – Előszállás, Művelődési Ház (Balatoni út 29.)
június 15., szombat 10-14 óra – Garázsvásár Újtelepen (Vak Bottyán és Móra Ferenc utca sarok)
június 18., kedd 11-14 óra – Ferrobeton (Papírgyári út 18-22.)
június 20., csütörtök 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
június 25., kedd 11-15 óra – Kultik Mozi (Dózsa György tér 1.)
június 27., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

A lényeg változatlan – minden csepp vér számít, mindenki megmenthet három életet!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: történelmi időutazás

DSTV: történelmi időutazás

2024. jún. 20.

A település történetének fontos helyszíne, ezért is tervezi az önkormányzat, hogy megmenti és rendbe teszi a kistemető környékét, derül ki a DSTV összeállításából. A gazdátlan és veszélyes sírok elbontásával, parkosítással a területen sírkertet alakítanának ki – szóróparcellával. Hangkép.

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

2024. jún. 19.

Az önkormányzati választás utáni első ülését tartja a város közgyűlése a Városházán csütörtökön délelőtt. Természetesen még a régi testület dönt – a kiadott napirendek szerint harminc pontról.

DSTV: a panelok városában

DSTV: a panelok városában

2024. jún. 18.

A panellakásokról mindenkinek van pozitív vagy negatív véleménye derül kis a DSTV összeállításából. Szabó Imre főépítész a panelok építészeti megoldásairól beszél – és arról, milyen állagmegóvási technikák biztosíthatják időtállóságukat. Hangkép.

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

2024. jún. 15.

Dolgozói kezdeményezés nyomán támogatta a Hankook a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályát, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítség révén új nővérhívó rendszert állítottak szolgálatba – az ünnepélyes átadást a napokban tartották. Hangkép.

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

2024. jún. 14.

Az építőipari vállalkozások digitális átállását segítő BIM-rendszerről hallhatnak az érintett cégek képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) előadásán. Az esemény kedden lesz – de már csak ma lehet jelentkezni!

Választottak a nemzetiségek is városunkban

Választottak a nemzetiségek is városunkban

2024. jún. 13.

Öt nemzetiség jelöltjei versengtek a voksokért az önkormányzati választáson – az alábbiakban nemzetiségek szerinti bontásban adjuk közre a jelölő szervezetek, valamint a mandátumot szerzett képviselők nevét.

Pintér Tamás: hála és szolgálat

Pintér Tamás: hála és szolgálat

2024. jún. 12.

Rövid tájékoztató keretében mondott köszönetet a választók bizalmáért Pintér Tamás polgármester a "Rajta, Újváros!" egyesület önkormányzati választáson elért elsöprő sikere nyomán.