Már négy között a juniorok

spigott - 2024. június 28. 12:30

A vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Izlandot is legyőzte a magyar U20-as női válogatott a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

Főoldali és belső kép forrása: IHF

Az izlandiak elleni negyeddöntővel folytatta a korosztályos világbajnokság küzdelmeit a két DKKA-játékossal, Gajdos Petrával és Török Fannival felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott csütörtökön. A meccs esélyesének egyértelműen a mieink számítottak, s Szilágyi Zoltán alakulata ennek megfelelően is kezdte a találkozót, melynek szorosabb első percei után fokozatosan sikerült meglépnie ellenfelétől. Az első negyed óra után 8-5-re vezettek fiataljaink, akik a folytatásban is jobban játszottak ellenfelüknél, s a félidei pihenőre már magabiztos, 19-12-es fórral vonulhattak.

Talán a tetemes előny miatt, de a második felvonásra jelentősen csökkent a figyelem a mieink oldalán, s ezt ki is használták az izlandiak, akik egy 8-3-as sorozattal kezdték az újabb harminc percet (22-19). Bár ekkor magára talált a magyar csapat, s többször is ellépett öt találattal, a véghajrában megint jött egy hullámvölgy, amit könyörtelenül megbosszult az ellenfél, mely az utolsó két percben sorozatban három gólt szerezve 29-29-es döntetlenre mentette a meccset.

Hosszabbítás döntött tehát a továbbjutásról, ám itt már újra sokkal pontosabban játszottak fiataljaink az izlandiaknál, s gyorsan megszerzett háromgólos előnyüket már nem adták le, így végül 34-31-es sikerrel jutottak be az elődöntőbe, ahol a hollandok ellen lépnek pályára.

U20-as világbajnokság, negyeddöntő

Magyarország – Izland 34-31 (19-12)
Magyarország: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 5, Csíkos 5, Faragó 4, Farkas 5, Gajdos, Gém 1, Kovács 3, Kövér, Panyi, Szabó A. 3, Szabó L., Török 1, Varga 6 (3), Vártok 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.

DSTV: megszépül a sportcsarnok

DSTV: megszépül a sportcsarnok

2024. jún. 28.

Több pályázatnak is köszönhetően elkezdődött és jelenleg is zajlik a Dunaújvárosi Sportcsarnok játékfelületének parketta cseréje. Ezenfelül pedig az is jó hír, hogy a kiszolgáló helyiségeket is felújítják. Hangkép.