Parádés szezonzáró

spigott - 2024. június 6. 15:30

Hét dobogós helyezéssel zárták a szezon utolsó országos bajnokságát a Spartan Cheerleading SE tagjai a mögöttünk hagyott hétvégén.

A hagyományoknak megfelelően, Gyöngyösön rendezték meg a 2023/2024-es szezon utolsó hazai cheersport bajnokságát, a VI. Cheerstars Hungarian Nationals & International Opent június 2-án. Az esemény fontosságát, rangját jelezte, hogy négy országból több, mint ezer sportoló vett részt a megméretésen, közel kétszáz versenyrutint bemutatva a viadalon.

A rendkívül népes mezőnyben ott voltak a dunaújvárosi Spartan Cheerleading Sportegyesület tagjai is, akik nyolc divízióban, összesen negyven fővel vettek részt a versenyen. A Spartan különítménye ezúttal is kitett magáért, ugyanis a nap végén összesen négy arany-, egy ezüst-, két bronzérmet és egy negyedik helyezést szerzett a csapat, s a négy első helyezéssel négy kategória magyar bajnoki címet hozhatták haza.

Képek forrása: Spartan Cheerleading SE

A sűrű versenyprogramban a magyar cheersport válogatott csapatai is bemutatkoztak: többek között az utánpótlás cheerleading válogatott első alkalommal mutatta be gyakorlatát a nagyközönség előtt, ami azért is különleges, mert a Spartan SE sportolói is szép számmal tagjai a csapatnak, illetve edzőik, Árgyelán Dominika és Kiss Balázs szintén a Spartan SE vezetői, edzői.

Mint azt Árgyelán Dominika, a Spartan SE elnöke elárulta még, a mozgalmas szezon után most egy kis pihenő vár a csapat tagjaira, de nyáron folytatódik a felkészülés az edzőtáborokban és edzéseken a következő szezon megméretéseire.
 
A Spartan SE eredményei

Tiny Allgirl Groupstunt L0: I. helyezés
Tiny Allgirl Cheerteam L1: I. helyezés
Senior Partnerstunt: I. helyezés
Open Age Allgirl Groupstunt L4: I. helyezés
Open Age Allgirl Cheerteam L3: II. helyezés
Senior Allgirl Groupstunt L5: III. helyezés
Senior Coed Groupstunt L6: III. helyezés
Senior Coed Groupstunt L5: IV. helyezés

A rovat további hírei: Sport

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.