Érmes helyek a strandról

spigott - 2024. július 3. 12:30

Több dobogós hellyel, hasznos tapasztalatokkal zárták a dunaújvárosi versenyzők az strandbirkózók országos bajnokságának első, soltvadkerti fordulóját.

Kép: DKSE birkózó szakosztály (archív felvétel)

Soltvadkerten rendezték meg a strandbirkózók országos bajnokságának első fordulóját június 30-án, s a meleg időjárás erősen kedvezett a viadalnak, melyen közel kétszázan vettek részt. Köztük voltak a DKSE versenyzői is, akik hétfős különítménnyel vágtak neki a bajnokság első fordulójának, hogy ezt a formáját is kipróbálhassák a birkózásnak. A dunaújvárosi fiatalok több győztes és vesztes mérkőzéssel, rengeteg tapasztalattal zárták a versenyt, így a következő fordulóban már sokkal tapasztaltabban léphetnek a homokos küzdőtérre.

Ami pedig az eredményeket illette: az U12-es korosztályban Telek Emma (42 kg) a fiúkkal csatázva egy győzelem és egy vereség után kiesett a versenyből. 52 kg-ban Szentesi Noel a harmadik helyen végzett, +52 kg-ban Szloboda Lóránt a második, Kopasz Sámuel a harmadik, míg Lengyel Csenge az ötödik helyet szerezte meg. U15-ös korosztályban Szloboda Kende (+55 kg) helyezetlenül zárt, míg a felnőtt mezőnyben Telekné László Csilla (60 kg) a hatodik pozícióban fejezte be a bajnokságot, melynek második fordulóját Kiskőrösön rendezik meg két hét múlva.

A rovat további hírei: Sport

Végleges a női kézilabdázók párizsi kerete

Végleges a női kézilabdázók párizsi kerete

2024. júl. 05.

Két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Juhász Gréta, valamint egy jobbszélső, Faluvégi Dorottya maradt ki a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai keretéből.

Nyikos Veronika bronzérmes az Európa-bajnokságon

Nyikos Veronika bronzérmes az Európa-bajnokságon

2024. júl. 05.

Két győzelemmel és egy vereséggel, a harmadik helyen fejezte be az újvidéki U20-as birkózó Európa-bajnokság küzdelmeit a DKSE versenyzője, Nyikos Veronika.

Lett csatárral erősített a DAB

Lett csatárral erősített a DAB

2024. júl. 04.

Újabb támadóval bővült a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kerete a 2024/2025-ös szezonra.

DSTV: véget ért a sorozat

DSTV: véget ért a sorozat

2024. júl. 04.

Izgalmasra sikeredett a végjáték a kispályás labdarúgóknál. A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat fináléjában. Hangkép.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2024. júl. 04.

A sportági technikák gyakorlása mellett a kikapcsolódásra is jutott idő a DKSE birkózó szakosztályának és fiókszakosztályainak nyári edzőtáborában.

Zsófi megmutatta, mitől nagy egy sportoló

Zsófi megmutatta, mitől nagy egy sportoló

2024. júl. 03.

Rettentő mélyről jött vissza, amikor nagyon kellett, akkor teljesített remekül a DKSE tornásza, Kovács Zsófia, aki mostantól már minden idegszálával a párizsi ötkarikás játékokra készül.

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

2024. júl. 03.

A kanadai egyetemi ligából érkezik Dunaújvárosba az Acélbikák hokisainak újabb igazolása, aki a hátvédsorban jelenthet erősítést a csapat számára.