Második hely a Thetis Kupán

doszerk - 2024. július 1. 15:00

Három győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a görögországi Thetis Kupa második helyét a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Olimpiai felkészülésének újabb állomása várt a három DFVE-játékost (Garda Krisztina, HorváthBrigitta, Mahieu Geraldine) soraiban tudó magyar női vízilabda válogatottra az elmúlt napokban. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese Görögországban, a Thetis Kupán ugrott medencébe, először az ausztrál csapat ellen, s bár nagyot hajrázott, végül 12-11-es vereséget szenvedett. A folytatás lényegesen jobban alakult, ugyanis a franciák ellen 9-7-re nyerni tudtak vízilabdázóink, akik Kanadát már biztosabban, 11-6-ra győzték le, míg a házigazda görögök elleni zárómeccsen 10-8-as győzelmet arattak, így az ausztrálok mögött a második helyen zárták a rengeteg tanulsággal járó tornát.

Mely után Mihók Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján értékelte a csapat teljesítményét.
– Ezzel a csapattal gyakorlatilag ez az első ilyen torna, ami nem világesemény, és ahol nap nap után különböző stílusú és minőségű ellenfelekkel játszhattunk. Az utolsó meccs lefújását követően azt mondom, elégedettek lehetünk, bár nyilván nem úgy képzeltük ezt a hétvégét, hogy rögtön kikapunk az ausztráloktól. Kissé eszetlenül kezdtük el a tornát, a 0-5-ös indulást követően kellett másfél negyed, hogy észhez térjünk. Viszont rendeztük a védekezésünket, aminek nálunk mindig is a célkeresztben kell lennie. Meccsről meccsre, vagy inkább negyedről negyedre javultunk, és pont a görögök ellen sikerült a legjobbat nyújtani ezen a téren.

Mihók Attila elmondta még, hogy a mögöttük hagyott napok valamivel közelebb vitték őket az olimpiai csapat kijelöléséhez, ám még mindenképpen szeretné megnézni a statisztikákat, visszanézni a mérkőzéseket, akár többször is, mielőtt Cseh Sándorral összeülve meghozzák a nehéz döntéseket.

Válogatottunk egyébként nem tér haza Görögországból, egyenesen San Franciscóba repül, ahol tíz napig készül az előző három olimpiát megnyerő amerikai csapat vendégeként.

Eredmények

Ausztrália – Magyarország 12–11 (5–2, 5–5, 1–4, 1–0)
Franciaország – Magyarország 7–9 (3–2, 2–2, 1–3, 1–2)
Magyarország – Kanada 11-6 (3-2, 2-1, 5-1, 1-2)
Görögország – Magyarország 8–10 (1–2, 4–3, 1–1, 2–4)

Végeredmény: 1. Ausztrália, 2. Magyarország, 3. Görögország, 4. Kanada, 5. Franciaország.

A rovat további hírei: Sport

Érmes helyek a strandról

Érmes helyek a strandról

2024. júl. 03.

Több dobogós hellyel, hasznos tapasztalatokkal zárták a dunaújvárosi versenyzők az strandbirkózók országos bajnokságának első, soltvadkerti fordulóját.

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

2024. júl. 03.

A kanadai egyetemi ligából érkezik Dunaújvárosba az Acélbikák hokisainak újabb igazolása, aki a hátvédsorban jelenthet erősítést a csapat számára.

Kovács Zsófia utazhat Párizsba

Kovács Zsófia utazhat Párizsba

2024. júl. 02.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnökségének döntése értelmében a DKSE Európa-bajnoka, Kovács Zsófia is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

2024. júl. 02.

Az utánpótlás csapatainak teljesítményével folytatódik a DKKA szezonértékelője. Ez alkalommal Vertig Csaba beszélt a fiatalok eredményeiről. Hangkép.

Négy kupaérem Sukoróról

Négy kupaérem Sukoróról

2024. júl. 02.

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a DKSE ifjú kajak-kenusai a Sukorón megrendezett Magyar Kupa küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

Ezüstös juniorok

Ezüstös juniorok

2024. júl. 01.

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.